Tweede plek voor Douwe in Haarlem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de moeilijke koers op het snelle ijs van Thialf was het vandaag tijd voor de wedstrijd in Haarlem. Vanaf moment één was het duidelijk dat het geen makkelijke koers ging worden en het regende direct aanvallen. Er kwamen veel groepen los waar we elke keer als ploeg goed bij zaten, maar geen enkele aanval kreeg echt de zegen van het peloton.

 

Tot 25 ronden voor het einde Douwe wegreed samen met drie andere rijders. Deze vier rijders kregen al snel 150 meter voorsprong van het peloton. Hier bleef de voorsprong een beetje hangen, doordat er naast Douwe maar één andere rijder was die echt doorreed. Met nog 15 ronden te gaan liet Leon zich terugzakken om te proberen de kopgroep terug te rijden naar het peloton. Richard probeerde ondertussen om het tempo uit het peloton te halen door op kop te gaan rijden en zijn benen stil te houden. Door deze combinatie kwam de kopgroep tot aan 80 meter van het peloton waarna twee andere ploegen ook rijders af lieten zakken om de kopgroep rond te krijgen. Met nog 9 ronden te gaan lukte het uiteindelijk om aan te sluiten bij het peloton.

Nadat het peloton was afgesprint stonden er nog 5 rondes op het programma voor de vier koplopers. Douwe nam direct het initiatief en bleef op kop rijden van de groep om aanvallen te voorkomen van andere rijders. Op de bel trok Douwe de gaskraan open om nog 1 ronde alles te geven. Helaas kon er op de streep nog net één iemand voorbij, waardoor er voor Douwe een tweede plek over bleef. Na deze mooie wedstrijd is Douwe in het algemeen klassement gestegen naar plek 2 met nog maar 1 punt achterstand naar de leider.

 

Volgende week staat er een doorstroomwedstrijd op het programma in Hoorn. Douwe zal hierbij starten bij het peloton van de topdivisie. De andere drie rijders gaan er een mooie wedstrijd van proberen te maken in het beloften peloton.

 

Foto: Neeke Anna Wassenbergh-Smit

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!