Mooie prestaties van de groen-gele gladiatoren in Utrecht!

Foto  TIMS IMAGING.NLIn de schaatsarena van Utrecht hebben de rijders van Groenehartsport.nl weer goede zaken gedaan. Voor het eerst behaalden alle 8 rijders de finish én mag het witte pak volgende week gedragen worden door Lisa van der Geest!
Bij de heren werd een harde wedstrijd gereden, waar het beslagen ijs en de snelheid al snel van de wedstrijd een titanenstrijd maakten. Een kopgroep van 6 wist te ontsnappen uit het peloton en een rondje te pakken, waardoor de mannen van Groenehartsport.nl eerder afsprintten. Leander had zich goed voorin gepositioneerd , waardoor hij vierde werd in de sprint en uiteindelijk 8e in het eindklassement! In het jongerenklassement steeg hij hierdoor zelfs door naar een 8e plek. Lucas, Brian en Frank maakten het onderling weer spannend door dicht bij elkaar te zitten in de eindsprint. Uiteindelijk resulteerde het in een 41e plek voor Lucas, een 50e plek voor Brian en een 55e plek voor Frank. De heren zijn door de gereden uitslagen nu allemaal gerepresenteerd in het jongerenklassement!
Bij de dames stond weer een flink peloton aan de start. De wedstrijd werd na een paar rondjes even stilgezet door een valpartij, waarnaar weer gehergroepeerd kon worden en opnieuw gestart werd. Verderop in de wedstrijd wisten een aantal rijdsters zich los te weken van het peloton, waarna Lisa haar kans greep en naar de kopgroep toesprintte. En niet geheel zonder resultaat, de kopgroep van 11 wist een rondje te pakken op het peloton! Ook in de tussensprints was Lisa dominant aanwezig, waar ze er twee won en een keer derde werd. Het peloton mocht uiteindelijk afsprinten op ronde 50, waar uiteindelijk Emma een 41e plek behaalde, Jessica 50e werd en Zoey 53e. Dit betekende een mooie primeur voor Zoey en Jessica, die voor het eerst de eindstreep behaalden!
De finale werd een tactisch spel, waar 4 rijdsters wegreden van de rest. Lisa liet zich lange tijd niet verleiden om op kop te gaan rijden, maar zat de laatste rondes toch op een moeilijke plek. Uiteindelijk kwam Lisa als 11e over de streep, een prachtige prestatie! Als grote verassing mocht ze hierdoor de witte trui aantrekken als leidster van het jongerenklassement! Ook de top 10 in het algemeen klassement komt in zicht. Kortom, er werden weer goede zaken gedaan voor het de klassementen, waar de vier dames zich steeds verder naar boven werken! Gezamenlijk werden er 30 punten binnengeschraapt, waardoor Groenehartsport.nl stijgt naar een 11e positie in het ploegenklassement! Ook in het jongerenklassement zijn de alle dames goed vertegenwoordigd, waar naast de koppositie van Lisa Emma een mooie 10e plek bezet, en Jessica en Zoey 13e en 14e staan.
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 8 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!