1e divisieploeg

Tom den Heijer

 

 

Geboortedatum: 26-07-1999

 

Woonplaats: Gouda

 

Studie/werk: Grootstedelijke vraagstukken en beleid sociologie

 

Sportervaring: Voetbal, skateboarden, wielrennen, inline-skaten, schaatsen.

 

Geschiedenis: Nederlands kampioen inline skaten 2022, Europees kampioen junioren inline skaten, 3de plaats jongerenklassement topdivisie marathon 22/23

 

Ambitie voor de sport: Mooie en slimme wedstrijden rijden met de ploeg


Timo Verkaaik

 

Geboortedatum: 17-08-1985

 

Woonplaats: Gouda

 

Studie/werk: Verpleegkundige in de GGZ

 

Sportervaring:  Sinds seizoen 2005-2006 landelijk marathonschaatser. Na 2 seizoen bij de B-divisie, doorgestroomd naar de topdivisie.

 

Geschiedenis: 2x podium in de topdivisie kunstijs. 7e op de alternatieve Elfstendentocht.

 

Ambitie voor de sport: met de ploeg voor de hoogst mogelijke uitslag strijden.

 


Christiaan Hoekstra

Geboortedatum: 28 juni 1992

Woonplaats: Leiden

Studie/werkAccountmanager Sportief Onderwijs

SportervaringEr zijn weinig bewegingsvormen die ik nog nooit heb beoefend maar van jongs af aan heb ik altijd geschaatst en heeft dat altijd de meest prominente plek ingenomen. 

Geschiedenis: In 2016 won ik bij Groenehartsport.nl het Beloften-eindklassement. Op zowel het kunstijs als het natuurijs al meermaals top 10 gereden met als hoogste notering een 2e plaats op het natuurijs van Zweden. In 2023, 2 dagen na de Alternatieve Elfstedentocht ook het NK-Afstanden 5 kilometer gereden. 

Ambities voor de sport: Met een open blik, niet bang zijn om te verliezen en plezier en ambitie combineren in de route naar het podium

Bijzonderheden: 

  • Al jaren de langste man van het peloton
  • Al jaren de meest Leidse man van het peloton
  • Al jaren de beste veldstem van de Uithof

Willem Hoolwerf

 

 

Geboortedatum: 

 

Woonplaats: 

 

Studie/werk:

 

Sportervaring: 

 

Geschiedenis: 

 

Ambitie voor de sport: 


Niels Overvoorde

 

 

Geboortedatum: 28-07-1996

 

Woonplaats: Delfgauw

 

Studie/werkWarehouse coördinator bij een transportbedrijf

 

Sportervaring: Dit is mijn 7e seizoen in de topdivisie. Daarnaast rij ik wedstrijden op de fiets en af en toe op de skeelers. Vroeger heb ik ook nog een paar jaar gekorfbald.

 

Geschiedenis: Bij Groenehartsport.nl ben ik Nederlands kampioen Neosenioren geworden, daarna doorgestroomd naar de topdivisie waar ik door de jaren heen podiumplekken heb gehaald op het NK kunstijs, ONK natuurijs, Alternatieve Elfstentocht en Aart Koopmans Memorial

 

Ambitie voor de sport: Na een aantal podiumplekken zou ik graag nog een keer een wedstrijd winnen met de ploeg


Begeleiders

Ploegleider - Linda Bouwens

 

Geboortedatum: 02-05-1984

 

Woonplaats: Gouda

 

Studie/werk: Marketing & Communicatie KNSB

 

Sportervaring: Deelgenomen aan diverse NK’s Junioren en Senioren: Allround, Sprint en Afstanden en vier jaar marathon gereden bij de topdivisie vrouwen.  

 

Geschiedenis: Sinds 2019 ploegleider bij Groenehartsport.nl. Daarvoor twee jaar ploegleider bij een dames topdivisie ploeg.

 

Ambitie voor de sport: De jongens van Sportchalet Viehhofen ondersteunen bij hun koersen en hen door het jaar heen helpen het beste uit zich zelf te laten halen.

 

 


Trainer/Coach - Erik Jan Kooiman

 

Geboortedatum: 28-06-1986

 

Woonplaats: Lekkerkerk

 

Studie/werk: Docent aardrijkskunde 

 

Sportervaring: Langebaan en marathon, internationaal WK’s gereden. 

 

Geschiedenis: Na een carrière als wielrenner toch de switch gemaakt naar het schaatsen. Via Groenehartsport/De Uithof in het A-peloton gekomen. Ook op langebaan kon ik goed uit de voeten. Houder werelduurrecord en winnaar Alternatieve Weissensee.

 

Ambitie voor de sport: De jongens van Sportchalet de volgende stap laten zetten. Mijn ervaring in de sport hiervoor inzetten. 


Leander van der Geest

 

Geboortedatum: 12-01-1992

 

Woonplaats: Warmond

 

Studie/werk: Havenmeester/monteur van Jachthaven Warmond

 

Sportervaring: In mijn jonge jaren grassprietjes geteld bij de plaatselijke voetbalvereniging, dit bleek niet mijn tak van sport te zijn. Vervolgens nog wedstrijdzwemmen geprobeerd maar de lange dagen binnen in het bad bevielen net zo min. Uiteindelijk is de liefde voor het schaatsen begonnen door het wekelijkse familie uitje op de zondagochtend op ijsbaan Leiden/Haarlem.

 

Geschiedenis: In 2011 begonnen bij Groenehartsport.nl, vervolgens twee jaar voor de Uithof gereden, toen weer teruggekeerd bij Groenehartsport.nl om vervolgens voor één jaar voor Team Okay en twee jaar voor de Team Haan Westerhoff te rijden. Vanaf 2018 weer terug bij het vertrouwde nest gereden voor Sportchalet Viehhofen (beloften) tot 2022 waarna ik mijn schaatsen aan de wilgen heb gehangen. In seizoen 2018/2019 heb ik het oranje leiderspak gewonnen in het pak van Sportchalet Viehhofen.

 

Ambitie voor de sport: De jongens van Sportchalet Viehhofen ondersteunen om het beste uit zichzelf te kunnen halen en met elkaar mooie prestaties neer te zetten.


Team GROENEHARTSPORT.NL seizoen 2023/2024