1e divisieploeg

Sportervaring: Op mijn 8e ben ik op jeugdschaatsen bij STV Lekstrek gegaan. Twee jaar later ben ik definitief overgestapt naar de vereniging. Daar ben ik elf jaar actief geweest als langebaanschaatser. 

 

Geschiedenis: In mijn langebaantijd bij de Lekstreek in veel selectiegroepen gezet. Het was een geweldige tijd met veel gezelligheid. Als pupil A ben ik op het Nederlands Pupillen toernooi geweest. In de junioren jaren heb ik veel in verschillende NK’s mogen rijden. Afgelopen twee jaar ben ik begonnen met het marathon schaatsen. In het eerste seizoen waren dit alleen enkele marathons van Oomssport. Afgelopen seizoen kwam hier ook de 6-banen marathons bij. Ik had er veel plezier in en ook de prestaties waren redelijk. Zodoende ben ik bij Groene Hart terecht gekomen.

 

Ambitie voor de sport: Mijn ambitie is om komende jaren uit te groeien tot een goede marathonschaatser. Komend seizoen zal het vooral aftasten en wennen zijn. Zowel de manier van trainen als de wedstrijden. Zodra ik eenmaal in het juiste ritme zit, wil ik mezelf vooral blijven ontwikkelen in het marathonschaatsen. Verder heb ik ook de ambitie om actief langebaanschaatser te blijven op de middellange afstanden. De marathon trainingen vormen hiervoor een prima basis.


Sportervaring: Sinds mijn 4e jaar sta ik al op schaatsen. Het was op de Weissensee waar ik mijn eerste meters maakte. Tot mijn 11e heb ik gevoetbald bij de Alphense Boys maar het schaatsen vond ik stukken leuker waardoor de overstap snel was gemaakt.

Op mijn 14e ben ik begonnen met het marathonschaatsen omdat ik toch iets meer van de lange adem was. Van 2016 tot 2021 heb ik bij de ploeg van Henk Angenent gereden waarna ik de overstap heb gemaakt naar de Topdivise ploeg Sportchalet Viehhofen.

 

Door blessureleed ben ik sinds dit jaar weer bij de B's gaan rijden onder het Groenehartsport.nl team.

 

 

Ambitie voor de sport: 

- Overwinning behalen bij de B’s

- Overwinningen pakken met de ploeg


Sportervaring:  Ik heb altijd veel gevoetbald en hier is vanaf mijn elfde schaatsen bijgekomen. In de zomer doe ik af en toe mee met hardloopwedstrijden. Het komende seizoen wordt mijn twee wedstrijdjaar bij Groenehartsport.nl. In mijn eerste jaar heb ik een wedstrijd weten te winnen en het sprintklassement van de Trachitol Trophy binnen weten te slepen.

 

Geschiedenis: Ik ben op mijn vijfde begonnen met voetballen, dit heb ik vanaf mijn elfde gecombineerd met schaatsen. Sinds vorig seizoen ben ik gestopt met voetballen om volledig voor het schaatsen te gaan.

 

Ambities voor de sport: Veel aanvallen en mooie prestaties neerzetten samen met de ploeg.


Sportervaring: Sinds 7 jaar oud schaats ik. Eerste vele jaren langebaan, nu sinds 5 jaar marathons. In de zomer lekker kilometers maken op de fiets en verder alle andere trainingen die ik doe.

 

Geschiedenis: Als kleine man vond ik het schaatsen prachtig, ook al was ik er echt slecht in! Zo rond mijn 16e begon het kwartje betreffende de schaatstechniek wat te vallen en toen ging ik met sprongen vooruit.

Op Holland Cup niveau ben ik echter blijven steken en ik zocht een nieuwe impuls. Gezien mijn lange afstanden veel beter waren dan de sprint besloot ik om marathons te gaan doen. Daar heb ik nog geen dag spijt van gehad en kan me hierin dan ook weer vol ontwikkelen.

 

Na een jaar wennen in een peloton, een coronajaar, een jaar groene hart wordt dit mijn 4e seizoen bij de ploeg.

 

Ambitie voor de sport: Wedstrijden winnen en doorstromen naar de A’s.

 


Begeleiders

Ploegleider - Linda Bouwens

 

Geboortedatum: 02-05-1984

Woonplaats: Gouda

E-mail: lindabouwens@hotmail.com

Studie/werk: Marketing & Communicatie KNSB

Sportervaring: Deelgenomen aan diverse NK’s Junioren en Senioren: Allround, Sprint en Afstanden en vier jaar marathon gereden bij de topdivisie dames.  

Geschiedenis: Sinds 2019 ploegleider bij Groenehartsport.nl

Ambitie voor de sport: De jongens van groenehartsport.nl mooie en aanvallende koersen laten rijden met mooie uitslagen. En hen veel plezier aan hun sport laten beleven en ervaring op laten doen voor hun sportcarrière.

 

 


Trainer/Coach - Kurt Wubben

 

Geboortedatum: 24-02-1972

Woonplaats: Pijnacker

E-mail: kurtwubben@hotmail.com

Studie/werk: tekenaar machinebouw

Sportervaring: 16 jaar A-rijder geweest

Geschiedenis: Ik schaats al vanaf mn 5e. In 1994 ben ik A-rijder geworden en ben dit gebleven tot 2011. In deze jaren heb ik 15 wedstrijden gewonnen, 2 Worldcups 10km gereden en nog veel meer mooie momenten meegemaakt. Mijn laatste seizoen reed ik bij Groenehartsport.nl en ben daar blijven hangen als trainer/begeleider/ploegleider.

Ambitie voor de sport: Mooie resulataten boeken met de teams van Groenehartsport.nl en Sportchalet Viehhofen.  


Team GROENEHARTSPORT.NL seizoen 2022/2023