Nieuws

Afsluiting Schaatsseizoen 2023/2024 in Hotel Ridderkerk

In aanwezigheid van de rijders van seizoen 23/24 en alle voorgaande 5 seizoenen, is het schaatsseizoen afgesloten in Hotel van der Valk Ridderkerk. Onze gastheer, de heer Rob van der Valk, heeft een voortreffelijke avond georganiseerd. Naast de hoofdsponsor Sportchalet Viehhofen, waren ook de co-sponsors en de begeleiding erbij.

Lees meer »

Weissensee 2024

De Koning & Witzier was als sponsor voor GROENEHARTSPORT.NL  vertegenwoordigd op de Weissensee in Oostenrijk. Het binnenmeer waarop jaarlijks eind januari/begin februari geschaatst wordt door vele schaatsliefhebbers uit Nederland en door de Marathon wedstrijdschaatsers die wij kennen met de winnende namen op Elfstedentocht in Leeuwarden; Evert van Benthem en Henk Angenent.

Lees meer »

Update vanaf het ijs

Inmiddels is het september en tellen we de weken af naar de eerste wedstrijd. Om weer te wennen aan het schaatsen zijn we de afgelopen drie woensdagen naar Thialf geweest om met elkaar te schaatsen.

Lees meer »

Startdag Koudekerk aan den Rijn

Op 20 augustus j.l. werd er om 9.30 verzameld met een groep van ca. 40 rijders welke een tocht door het mooie landelijke gebied het Groene Hart hebben afgelegd. Dit vond plaats in twee groepen van respectievelijke 85 km en 73 km met een gezamenlijke koffiestop tussendoor.

Lees meer »

Trainingskamp Viehhofen 2023

Van 15 t/m 22 juli 2023 verbleef de topdivisie ploeg Sportchalet Viehhofen in Oostenrijk in het Sportchalet Viehhofen. Een week met diverse trainingen op de fiets, een klimtijdrit naar de hecherhütte en de beklimming van de Großglockner. Dit jaar bestaat het topdivisie team uit: Timo Verkaaik, Christiaan Hoekstra, Niels Overvoorde, Tom den Heijer en Willem Hoolwerf. Op het trainingskamp was oud Groenehartsportrijder Joost de Jong ook mee, in Nederland traint hij met de skeelertrainingen ook mee, dit jaar komt uit hij voor het beloftenteam Renault van Ramshorst.

Lees meer »

Joost de Jong in de Marathon Magazine Weissensee

Joost de Jong is dit seizoen gestart bij GROENEHARTSPORT.NL en heeft de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee gereden. Ook hier was Joost de Jong debutant en kreeg om deze reden speciale aandacht in de Marathon Magazine. Hoe deden de debutanten het, degenen die voor de allereerste keer de strijd - onder andere met zichzelf - aangingen? Beloftenrijder Joost de Jong valt onder deze categorie, hij was er voor het eerst en wist te finishen!

Lees meer »

ZHK marathon

Zaterdag 4 maart, tijd voor het Zuid Holland Kampioenschap marathon!. Ondanks dat de mannen van Sportchalet Viehhofen en Richard afgelopen maandag terugkwamen uit Zweden, stonden beide teams vandaag compleet aan de start. Met daarbij nog ca. vijftien andere marathonrijders beloofde het een mooie wedstrijd te worden. En dat bleek al snel!

Lees meer »

Schaatsclinic 2023

Rond 19.45 verzamelde zich ca. 30 personen waaronder donateurs, sponsors, rijders, coaches, begeleiding en belangstellenden van GROENEHARTSPORT.NL voor de jaarlijkse schaatsclinic.

Lees meer »

Marathon cup 14: Groningen

De wedstrijd in het hoge Noorden stond vandaag op het programma. Na de Weissensee was dit weer de eerste B-koers. Als team stonden met weer compleet en fit aan de start.

Lees meer »

Niet schaatsen, maar wat dan wel?

Maandag 23 januari, de dag van het vertrek naar de Weissensee. Als team keken we enorm uit naar deze dag. Rond de klok van 6 uur werd er weggereden uit Zuid-Holland. Na ongeveer 10 uur rijden werd de Oostenrijkse grens gepasseerd. Vanaf dat moment werd het eigenlijk iedere minuut witter, en daarmee ook spannender. 

Lees meer »

Marathon Cup 10 Heerenveen

Heerenveen zaterdag 07 januari, de eerste reguliere wedstrijd in het nieuwe jaar en de mannen hadden er zin in. Het ijs in Thialf glijdt altijd goed en we konden bij de A's al zien dat er heel hard werd gereden.

Lees meer »