B- divisieploeg

Rick de Ruijgt

 

Geboortedatum: 29-09-2001

 

Woonplaats: Eemnes

 

Studie/werk: HBO Journalistiek/Bedrijfskunde

 

Sportervaring: Diverse jaren langebaanwedstrijden, jeugd NK's ed. Nu twee volledige B-divisies achter de rug bij Artika.

 

Ambitie voor de sport: Naast studie optimaal presteren. Voor komend jaar weer standaard top 20 in de ranking om zo A-divisie doorstroom te mogen rijden en evt. natuurijs in Nederland. In de B-divisie met de ploeg de stap te maken naar een podiumuitslag. Aanvallend koersen, onszelf laten zien. Komende winter daar de de ruimte voor!


Richard van Schie

 

Geboortedatum: 23-03-1994

 

Woonplaats: Utrecht

 

Studie/werk: Teamleider laboratorium

 

Sportervaring:  Meerdere beloften divisie marathon geschaatst en nog nooit een 200 km wedstrijd niet uit kunnen rijden!

 

Ambitie voor de sport: Mijn ambitie is het winnen van een wedstrijd en op natuurijs een top 10 uitslag. Het superdoel daarachter is het doorstromen naar een A-ploeg in de zomer van mijn schaatscarrière. Daarnaast haal ik enorm veel voldoening uit het kunnen helpen van mijn ploeggenoten in de training beter te worden en in de wedstrijden tactisch een handje te kunnen helpen. Ik zie mijzelf dan inmiddels met mijn ervaring ook als weg(ij)kapitein van de ploeg.

 


Joost Schipper

Geboortedatum: 11-01-1999

 

Woonplaats: Utrecht

 

Studie/werk: Fysiotherapie

 

Sportervaring Atletiek (2006 - 2015), Schaatsen 2013 tot nu, schaatsles geven bij Duosport.

 

Ambities voor de sport: Persoonlijk wil ik beter blijven worden zodat ik de jongens kan helpen in de finales. Ik wil een betere B-rijder worden die mee kan met de ontsnappingen en op kop kan rijden in de finales. Voor het team ambieer ik podiumplaatsen in het aankomende seizoen. 


Timon Veerman

Geboortedatum: 16-01-1998

 

Woonplaats: Woudenburg

 

Studie/werk: interieurbouwer

 

Sportervaring: 3 jaar banen en 1 jaar beloften 

 

Ambitie voor de sport: Podium pakken met het teamBegeleiders

Trainer/Coach - Vacature

 

Geboortedatum: 

 

Woonplaats: 

 

Studie/werk: 

 

Sportervaring: 

 

Geschiedenis: 

 

Ambitie voor de sport: 


Ploegleider - Linda Bouwens

 

Geboortedatum: 02-05-1984

 

Woonplaats: Gouda

 

Studie/werk: Marketing & Communicatie KNSB

 

Sportervaring: Deelgenomen aan diverse NK’s Junioren en Senioren: Allround, Sprint en Afstanden en vier jaar marathon gereden bij de topdivisie vrouwen.  

 

Geschiedenis: Sinds 2019 ploegleider bij Groenehartsport.nl. Daarvoor twee jaar ploegleider bij een dames topdivisie ploeg.

 

Ambitie voor de sport: De jongens van Sportchalet Viehhofen ondersteunen bij hun koersen en hen door het jaar heen helpen het beste uit zich zelf te laten halen.

 

 


Leander van der Geest

 

Geboortedatum: 12-01-1992

 

Woonplaats: Warmond

 

Studie/werk: Havenmeester/monteur van Jachthaven Warmond

 

Sportervaring: In mijn jonge jaren grassprietjes geteld bij de plaatselijke voetbalvereniging, dit bleek niet mijn tak van sport te zijn. Vervolgens nog wedstrijdzwemmen geprobeerd maar de lange dagen binnen in het bad bevielen net zo min. Uiteindelijk is de liefde voor het schaatsen begonnen door het wekelijkse familie uitje op de zondagochtend op ijsbaan Leiden/Haarlem.

 

Geschiedenis: In 2011 begonnen bij Groenehartsport.nl, vervolgens twee jaar voor de Uithof gereden, toen weer teruggekeerd bij Groenehartsport.nl om vervolgens voor één jaar voor Team Okay en twee jaar voor de Team Haan Westerhoff te rijden. Vanaf 2018 weer terug bij het vertrouwde nest gereden voor Sportchalet Viehhofen (beloften) tot 2022 waarna ik mijn schaatsen aan de wilgen heb gehangen. In seizoen 2018/2019 heb ik het oranje leiderspak gewonnen in het pak van Sportchalet Viehhofen.

 

Ambitie voor de sport: De jongens van Sportchalet Viehhofen ondersteunen om het beste uit zichzelf te kunnen halen en met elkaar mooie prestaties neer te zetten.


Team GROENEHARTSPORT.NL seizoen 2023/2024