Wabe Nederlands Kampioen

Gepubliceerd op 1 januari 2023 om 11:39

 

De eerste dag van het jaar is altijd het moment voor het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen.

 

Met Wabe en Leon hadden we twee mannen aan de start voor het Nederlands Kampioenschap Neo-Senioren. Met de harde wind wisten we vooraf dat het een zware koers ging worden waarbij de sterkste overblijven.

 

 

Binnen de eerste 30 ronden kreeg de eerste serieuze kopgroep direct de ruimte om een rondje voorsprong te pakken. Wabe zat goed in deze groep van 4 vertegenwoordigd. Hierna ging de koers echt helemaal los. Leon wist Wabe meerdere keren te lanceren om te proberen voor een tweede ronde voorsprong te gaan. Ook dit lukte uiteindelijk en Leon wist hierbij ook nog een ronde voorsprong te pakken. Wabe kreeg het hierna ook nog voor elkaar om een derde ronde voorsprong te pakken waardoor er voor de finale een groep overbleef van 3 man die gingen strijden voor de titel.

 

Leon wist hierbij Wabe goed te helpen zodat Wabe zo fris mogelijk aan de laatste rondes kon beginnen. Leon wist uiteindelijk nog naar plek 6 te sprinten. Daarna begonnen de laatste 5 spannende ronden voor Wabe en de andere 2 koplopers. Wabe probeerde weg te rijden bij de andere 2 rijders helaas mislukte dit. Hierna probeerde een andere rijder het om weg te sluipen. Wabe bleef hierbij rustig en durfde te pokeren waardoor de andere rijder uiteindelijk het gat dicht reed. Zij aan zij kwamen ze uit op het laatste rechte stuk waarbij Wabe met rake klappen naar de winst wist te sprinten! Dit betekent dat Wabe de rest van het jaar in het rood-wit-blauw mag starten bij de beloften wedstrijden


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.