Marathon Cup 10 Heerenveen

Gepubliceerd op 8 januari 2023 om 11:37

Heerenveen zaterdag 07 januari, de eerste reguliere wedstrijd in het nieuwe jaar en de mannen hadden er zin in. Het ijs in Thialf glijdt altijd goed en we konden bij de A's al zien dat er heel hard werd gereden.

Dat betekent vaak dat er wordt gesprint, maar wij wilde toch liever een kopgroep forceren. Het plan werd daarop aangepast en de mannen gingen van start.

 

 

Na wat korte uitlooppoging en goed teamwork werd de vermoeidheid in het peloton steeds zichtbaarder. Dat was het moment dat Leon zijn kans schoon zag om nog eens op avontuur te gaan. Richard sloop gelijk mee en de mannen gingen met zn 2en vooruit. Langzaamaan sprongen enkele rijders naar de nieuwe kopgroep toe en even later waren we met 4. Kort daarop sprong nog een groep met sterke rijder naar de kop en Wabe was alert genoeg om hierbij mee te springen. Het peloton brak, Joost zorgde er voor dat de gang vakkundig uit het peloton werd gehaald en zo kwam uiteindelijk een groep van 14 man op een ronde voorsprong.

 

En met Groenehartsport.nl waren we met 3 mannen goed vertegenwoordigd in de kopgroep. Met nog 10 ronden te gaan moest het peloton de koers verlaten en startte de finale. Richard probeerde nog weg te rijden in de finale maar tevergeefs en besloot toen de andere mannen naar de finish te loodsen. Het zou dus aan Wabe en Leon zijn om het af te maken.

 

In de laatste ronde gebeurde het. Wabe wist zich te positioneren achter een van de snelle mannen, wachtte met stalen zenuwen tot het juiste moment en gaat er in de laatste 100 m voorbij en wint wederom de koers! Al de 5e overwinning voor het team dit seizoen en wat een teamwork. Ook voor het ploegen klassement hebben we hele goede zaken gedaan en staan nu ruim aan de leiding. Op naar de volgende! 

 

Volgende week in Tilburg is er geen beloftenwedstrijd en starten Wabe en Leon in de doorstroomwedstijd bij de topdivisie. De eerst volgende wedstrijd is op Zondag 22 maart in Alkmaar.

 

De uitslag en het klassement in de Marathon Cup vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.