Niet schaatsen, maar wat dan wel?

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 11:36

Maandag 23 januari, de dag van het vertrek naar de Weissensee. Als team keken we enorm uit naar deze dag. Rond de klok van 6 uur werd er weggereden uit Zuid-Holland. Na ongeveer 10 uur rijden werd de Oostenrijkse grens gepasseerd. Vanaf dat moment werd het eigenlijk iedere minuut witter, en daarmee ook spannender. 

 

Eenmaal aangekomen bij de pas, kwamen de auto's door de hevige sneeuwval niet meer verder en moesten er sneeuwkettingen om de banden. Maarja, dat moet je die wel hebben en ook nog in de juiste maat. En daar ontbrak het bij de meeste auto’s aan. Sneeuwkettingen die in de knoop zaten, sneeuwkettingen die niet pasten en ga zo maar door. Het werd één grote ramp. 

 

 

Ook de ploegleider Linda kwam in de problemen met de witte seat van Timo Verkaaik. Hij probeerde namelijk af te snijden, maar daar kwam hij samen met Linda voor een meters hoge muur van sneeuw te staan. 

 

Gelukkig was er onder aan de pas een tankstation die sneeuwkettingen verkochten en kon Kurt voor de sponsor bus van Den Boer de sneeuwkettingen toevalligerwijs ruilen met een verdwaalde Belg. Ongeveer 2 a 3 uur verder kwamen de teams heelhuids aan bij het hotel. Iedereen viel vervolgens al snel in slaap.

 

De sneeuw deed vanzelfsprekend ook geen goed aan het ijs. De eerste toertocht op dinsdag werd afgelast. En op woensdag kreeg ook het peloton te horen dat het AKM over 80 kilometer geen doorgang kon vinden. Ontzettend zuur, maar dat betekend niet dat we bij de pakken neer zijn gaan zitten.

 

 

Zowel op dinsdag als op woensdag zijn er wat fietsrondjes met de mountainbike gemaakt. Als vervanging van de wedstrijd zijn we vandaag de Nagler Alm op gefietst. Een fantastische klim met een geweldig uitzicht (mede door het vele sneeuw). Niels Overvoorde kwam als eerste boven, gevolgd door Joost de Jong en Christiaan Hoekstra.

 

Gelukkig is er in het hotel ook een mooie tafeltennisruimte. En zodoende zijn we ook een aantal uurtjes gaan tafeltennissen. Helaas ging dit Leon en Wabe nog niet zo heel goed af. Maar gelukkig konden Richard en Joost enige skills bijbrengen. Wat wel opviel is dat we Leon nog nooit zo fanatiek is geweest. Dat beloofd wat voor de wedstrijden... Kortom, wij vermaken ons wel.

 

Maar goed alle gekheid op een stokje. Ook tijdens deze dagen zonder wedstrijden houden we elkaar scherp en zijn we op elk moment klaar om de eerste wedstrijd te rijden. Wanneer dat zal zijn, dat mag Joost weten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.