Marathon cup 14: Groningen

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 22:00

De wedstrijd in het hoge Noorden stond vandaag op het programma. Na de Weissensee was dit weer de eerste B-koers. Als team stonden met weer compleet en fit aan de start.

De wedstrijd startte relatief rustig. Op een paar kleine uitlooppogingen was het verder rustig. Na ca. 20 rondjes vertrok er een eenling uit het peloton. Al snel had Joost het idee dat hij hier achteraan moest gaan. En dat deed hij dan ook. En met resultaat. Er werd als snel een halve ronde voorsprong op het peloton geboekt. Maar omdat de koers nog relatief jong was, zat er nog veel energie in het peloton, waardoor de voorsprong stagneerde. Vervolgens sloot er een derde man aan in de kopgroep die weer wat nieuwe energie gaf. Na ongeveer 30 ronden kon Joost samen met zijn andere twee koplopers met moeite aansluiten in het peloton. Later gevolgd door nog een tweede kopgroep van ca 10 man met daarin Richard als vertegenwoordiger van GroeneHartSport.nl. Dat betekende dat zowel Joost als Richard een rondje hadden op het peloton.

 

Leon en Wabe verrichte tijdens de koers uitstekend controlerend werk en hebben Richard en Joost in de pelotonsprint goed afgezet voor de finale. Bij Joost bleek al snel dat de pijp helaas leeg was. Hij kon enkel volgen. Richard daarentegen, had nog veel energie. Helaas kon hij dat niet op de juiste manier inzetten om op het podium terecht te komen. Richard eindigde als 8e, Joost als 12, Wabe als 25e en Leon als 56e. Naast de belangrijke leerpunten, kijken we als team terug op een mooie en sterkte koers waarin we opnieuw dominant aanwezig waren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.