Marathon cupwedstrijd in Leeuwarden

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 12:28

Perfecte afsluiting van het seizoen!

Na het mooie vorige weekend met het Zuid-Hollands kampioenschap en de clinic met de sponsoren was het nog een keer tijd om te pieken als ploeg. Het grote doel was het vasthouden van de leiding in het ploegenklassement, hiervoor was het belangrijk om met minimaal drie rijders de finish te halen om voldoende punten te pakken.

 

De wedstrijd brak vroeg open waarbij Leon en Richard goed anticipeerden op de eerste paar kopgroepen. Helaas ging het al vroeg mis bij Wabe die onderuit ging na 20 ronden. Om Wabe te helpen om terug te keren in het peloton liet Joost zich terugzakken om Wabe op te halen. Helaas mislukte dit waardoor we niet alleen Wabe kwijt waren, maar ook Joost de koers moest verlaten.

Richard en Leon bleven ondertussen door aanvallen en Leon wist op het juiste moment mee te sluipen met twee andere mannen, waardoor er een sterke kopgroep ontstond van drie man. Deze drie mannen wisten een rondje voorsprong te pakken. Net na het maken van de aansluiting in het peloton brak er een veer bij de schaats van Leon, waardoor zijn schaats niet goed meer kon terug klappen. Door de hulp van Richard kon Leon herstellen en kwam er niemand meer los uit het peloton.

Met nog vijf ronden te gaan werd het peloton uit koers genomen en konden de drie koplopers gaan strijden voor de overwinning. Door de kapotte veer kon Leon niet goed mee in de snelle laatste twee rondjes van de pelotonsprint, daardoor kwam Leon op een gat te zitten ten opzichte van de andere twee koplopers. Doordat de twee koplopers gingen pokeren kon Leon toch nog aansluiten, waardoor er met zijn drieën gesprint ging worden om de overwinning. Met een uiterste krachtinspanning kon Leon op het laatste rechte stuk zijn schaats precies op tijd over de lijn steken, waardoor hij de wedstrijd wist te winnen!

Door de goede klasseringen van Richard en Leon werd het ploegenklassement veilig gesteld, waardoor dit de perfecte afsluiting was van het seizoen!

Reactie plaatsen

Reacties

Voorbeeld
een paar seconden geleden

Dit is een voorbeeld reactie

Ander voorbeeld
een paar seconden geleden

Dit is nog een voorbeeld van een reactie.