Niels Overvoorde 3e plaats op laatste GP-Wedstrijd

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 09:48

Niels Overvoorde 3e in de Grand Prix - cyclus in Zweden!

Marathonschaatsers Kiel en Hekman winnen in Zweden laatste GP-Wedstrijd.

Marathonschaatsster Esther Kiel heeft in het Zweedse Lulea ook de zesde en laatste wedstrijd in de Grand Prix-cyclus op natuurijs gewonnen.

De Noord-Hollandse, die een dag eerder al de snelste was in een korte race, was zondag ook in een wedstrijd over 100 kilometer de sterkste. Ze reed in de slotfase met Femke Mossinkhof weg uit een kopgroep van zo'n vijftien rijdsters en liet haar medevluchter in een lange eindsprint kansloos.

Tessa Snoek tekende bij de achterblijvers voor de derde plaats en vierde dat met de armen in de lucht. Ze stelde met die klassering namelijk de eindzege in de Grand Prix-serie veilig.

Bij de mannen won Gary Hekman de slotwedstrijd, die over 150 kilometer ging. De marathonschaatser uit Gramsbergen was in de eindsprint met een groep van vijf een fractie sneller dan Homme Jan de Groot.

Hekman ging er al na 25 kilometer met een kleine kopgroep vandoor met onder anderen Niels Overvoorde en De Groot en kreeg later gezelschap van Ronald Kruijer en Marco van der Tuin. In de sprint had Hekman, die voor het eerst in vier jaar weer een GP-wedstrijd won, de beste benen.

In de achtervolgende groep finishte Jeroen Janissen als achtste, waarmee hij de eindzege voor zich opeiste in het GP-klassement. Christian Haasjes stond aan kop, maar hij rijdt niet op zondag vanwege zijn geloofsovertuiging.