Weissensee 2024

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 10:34

De Koning & Witzier was als sponsor voor GROENEHARTSPORT.NL  vertegenwoordigd op de Weissensee in Oostenrijk. Het binnenmeer waarop jaarlijks eind januari/begin februari geschaatst wordt door vele schaatsliefhebbers uit Nederland en door de Marathon wedstrijdschaatsers die wij kennen met de winnende namen op Elfstedentocht in Leeuwarden; Evert van Benthem en Henk Angenent.

 

Het festijn aan de Weissensee speelde zich af van 22 januari t/m 1 februari 2024. Onze rijders hebben meegereden in het open Nederlands Kampioenshap (150 km) op 27 januari 2024 met als beste resultaat Niels Overvoorde op de 11e plaats, Willem Hoolwerf op de 19e plaats en Christiaan Hoekstra 20e plaats.

 

Vervolgens is er ook gestart met de Alternatieve Elfstedentocht op 31 januari 2024 over een afstand van 200 km op de Weissensee. Daar hebben de rijders de volgende noteringen gehaald: Niels Overvoorde 7e, Christiaan Hoekstra 19e , Willem Hoolwerf uitgevallen omdat hij is gevallen op het ijs bij 70 km en Tom de Heijer die zich niet geheel fit voelde is bij een afstand van 80 km uitgevallen. Als deze wedstrijdrijders op de Weissensee rijden dan presteren ze het op hoge snelheid  5 breed door een bocht te komen en dan maar zien dat je niet in een scheur beland en vervolgens wordt gelanceerd. Het is al en met al een hele uitdaging om een dergelijke route te rijden, laat staan om voor de beste prestaties te gaan.

 

De 1e week was relatief een te warme week waarbij de ijscondities te wensen overlieten. De 2e was een prachtige week met veel zon, redelijke vorst, redelijk tot goed ijs. Vele Nederlanders hebben weer genoten van de prachtige natuur die je daar hebt en het mooie ijs. Over de 2 weken heen zijn er een viertal alternatieve Elfsteden toertochten uitgezet. In deze 4 routes zijn in totaal 2337 personen, waarvan 530 dames, gestart. Het afleggen van zo’n afstand is echt afzien en volhouden.

 

Ook Albert de Koning, directeur Koning & Witzier, heeft hieraan deelgenomen. Hij heeft deze rit aan de Weissensee voor de 25e keer uitgereden. Het was voor hem een mooi moment om samen met zijn zoon, die ook meereed, binnen een kleine 10 uur over de finish te komen. Zijn beste tijd ooit reed hij in 2014 in een tijd van 6.55 uur. Maar met de huidige conditie is deze tijd niet meer haalbaar. Nu is het uitrijden opzich al een hele prestatie. De 2e zoon van Albert is ook gestart met het idee 100 km te schaatsen, maar het ging zo lekker dat hij 137,5 km heeft gereden.

 

Ook sponsor Martin van Oosterom heeft 100 km geschaatst. Zo reden er weer diverse GROENEHARTSPORT.NL sporters op de Weissensee.

 

Voor iemand die mooi winterweer en een prachtige natuur wil ervaren in combinatie met schaatsen en skiën is het echt een mooi oord om een week te verblijven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.