ZHK marathon

Gepubliceerd op 4 maart 2023 om 08:37

Zaterdag 4 maart, tijd voor het Zuid Holland Kampioenschap marathon!. Ondanks dat de mannen van Sportchalet Viehhofen en Richard afgelopen maandag terugkwamen uit Zweden, stonden beide teams vandaag compleet aan de start. Met daarbij nog ca. vijftien andere marathonrijders beloofde het een mooie wedstrijd te worden. En dat bleek al snel!

Douwe Boonstra schoot uit de startblokken met de eerste aanval. Gevolgd door vele andere aanvallen van onder andere Tom, Richard, Douwe en Joost, was het eigenlijk geen moment rustig in de wedstrijd. En dat maakte het voor het selectie groepje publiek toch een spannende wedstrijd.

Op ca. acht ronden voor het einde viel de uiteindelijke beslissing in de wedstrijd. Uit het toen nog overgebleven peloton ontsnapte Niels en Tom met een enorme snelheid. Al snel werd duidelijk dat deze mannen niet meer teruggepakt gingen worden. Niels werd de verdiende winnaar gevolgd door Tom. Het peloton kwam daar achteraan. Hierin zaten alle vier de mannen van GroeneHartSport.nl en Timo (Sportchalet Viehhofen). Wabe sprintte naar een mooie derde plek.

Leon eindigde als vierde, Richard als zesde en Joost als achtste man.

Met elkaar hebben we ontzettend genoten van deze wedstrijd, maar wat was het zwaar. Want deze wedstrijd was echt man tegen man en hart tegen hart.

Op naar de finale in Leeuwarden! Ben jij er ook bij?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.