Kwintus nova en KPN cup 7, een drukke week

Afgelopen week hebben de groenehartsport dames een druk programma gehad. Afgelopen donderdag werd de Kwintus Nova marathon in Dronten verreden. Vanavond, slechts twee dagen later, KPN cup 7. Allebei de wedstrijden stonden we met het complete team aan de start. Iets wat, zeker in Dronten, niet iedere ploeg kan zeggen.
(Foto rechts: Zoey in actie bij de KPN cup. Copyright Passion for Skating)
 
 
De start in Dronten was zoals gebruikelijk om half 8. Wegens het werk van Marianne kon zij niet aanwezig zijn. Gelukkig was daar nog de vader van Jessica die de rol van ploegleider maar al te graag op zich wilde nemen voor die avond. Na wat tips begonnen we aan de warming up. Daar was al te merken dat er heel wat dames niet op deze wedstrijd af waren gekomen.
Ondanks dat ging de wedstrijd vanaf het begin af aan erg hard. Verschillende ontsnappingspogingen werden gedaan. Emma werd door deze onrustigheid aangetikt en viel helaas na 13 ronden. Vlak hierna kreeg Eline het door het hoge tempo erg zwaar, ze moest stoppen na 15 ronden. 
 
Jessica en Zoey reden ondertussen lekker hun rondjes. Voorin werd echter een serieuze kopgroep gevormd. Deze wist een ronde te pakken op het peloton, die hierdoor bij ronde 59 moest afsprinten. Jessica en Zoey zaten beide net te veel van achter waardoor ze klem kwamen te zitten tussen alle andere rijdsters . Ze reden beide wel een super snelle laatste ronde wat resulteerde in een 30e plaats voor Jessica en weer een 32e plaats voor Zoey. Hier kunnen beide dames erg tevreden over zijn!
 
Twee dagen later zagen we elkaar weer, deze zaterdag in Tilburg. Ondanks wat file waren we toch allemaal nog op tijd. We hadden er weer zin in, en waren erg benieuwd hoe de benen zouden voelen na de wedstrijd in Dronten. Gelukkig was Marianne er ook weer. We kregen zoals gewoonlijk weer goede tips mee en stonden vol goede moed aan de start.
 
Het ijs was door de eerste divisie rijders al flink aangedaan. Twee heel grote gaten zorgden voor een aantal valpartijen. Zo ook bij Eline. Bij ronde 22 kwam ze met haar schaats in zo'n gat en viel ze, hierna moest ze de wedstrijd verlaten. Juist doordat Emma zo goed voorin meedoet de laatste paar wedstrijden bemoeid ze zich ook met het duw en trek werk. Dit pakte vanavond helaas negatief uit, ze werd hard geduwd en aangetikt waardoor ze viel bij ronde 41.
Ondertussen lag het tempo weer hoog.  Vooral Zoey merkte dit aan haar benen, de wedstrijd van Dronten was nog goed te voelen. Langzaam zag ze het peloton van zich weg rijden. Toen klonk er ineens een harde fluit. De wedstrijd werd geneutraliseerd door een valpartij! Helaas was Jessica de gene waar het om ging. Zij was ook aangetikt waardoor ze op het rechte stuk ten val was gekomen. Ze wilde snel opstaan maar de kramp schoot in haar kuiten. Gelukkig ging het snel beter en mocht ze van de aardige jury weer mee met de herstart. Zoey was ondertussen ook weer aangesloten. Het ronden bord stond op 24 toen het tweede startschot plaats vond. Zoey merkte dat ze eigenlijk echt niet meer kon maar probeerde toch door te zetten. 6 ronden voor het eind werd ze helaas gedubbeld door het peloton en moest ze de wedstrijd verlaten.. 1 ronde meer en ze had geklasseerd geweest, zonde! Jessica reed ondertussen nog knap mee. Ze kon er zelfs nog een sprint uitpersen en werd ongeveer 32e. Echter door haar val heeft ze twee ronden minder gereden en werd ze als laatste geklasseerd, 41e. Desondanks super knap dat ze de wedstrijd uit reed na haar val.
 
Volgende week mogen we in het verre Assen van start voor KPN cup 8. Hopen dat we allemaal met frisse en uitgeruste benen weer een goede wedstrijd kunnen rijden!
 

Uitslag Kwintus Nova: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58268

Uitslag KPN cup 7 Tilburg: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58271

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!