Op wereldreis naar Groningen!

 Terwijl iedereen door het KNMI werd afgeraden om de weg op te gaan als het niet nodig was ging het hele marathon peloton toch echt het grote avontuur aan in Groningen. Al de hele week vonden er op twitter en facebook discussies plaats over het eerste natuurijs. Veel mensen hoopten dat er dit weekend de eerste natuurijswedstrijd gereden kon worden, maar helaas.

 

 

Toch voelde het in Groningen wel een beetje zo aan. De kou in de hal en het witte sprookje buiten gaven je toch een beetje een natuurijs gevoel. Nadat bij de B’s de strijd om de winst ontzettend spannend was en toch ook een beetje onze Erik-Jan Kooiman de finish solo haalde mede door het goede ploegenwerk van Lucas, stonden wij om half acht extra geïnspireerd aan de start van de negende KPN Cup. De wedstrijd begon rustig, af en toe een aanval maar het viel tot de eerste tussensprints ook vaak stil. Eline en Jessica lieten zich in deze fase van de wedstrijd goed van voren zien en eisten netjes hun plekjes op. Richting de eerste tussensprints ging het peloton versnellen. Eline, die na haar ziek zijn en een keer vallen, eindelijk weer eens vrij kon rijden, moest helaas na 21 rondjes het strijd toneel verlaten. Een nette prestatie waar van uit verder gebouwd kan worden!

 

Onder tussen ontwikkeld de wedstrijd zich op een hoog tempo, aanval na aanval word er in gezet maar geen enkele ontsnapping kan echt lang weg blijven. Jessica, Zoey en Emma zitten nog steeds netjes in het peloton. Jessica zelfs nog steeds netjes voorin. Echter vlak voor de tweede tussen sprint zijn haar benen toch op. Net niet zuinig genoeg gereden en teveel gegeven. Na 33 ronden moet ze de wedstrijd helaas verlaten. Echter heeft ze zich wel echt laten zien en durven kapot te gaan is wat veel mensen met veel meer ervaring nog steeds niet kunnen! Als de bel gaat voor de tweede tussensprint mist Emma bij het uitgaan van de druk opeens al haar druk en glijd ze voor ze het weet onderuit. Ze had nog wel heel zuinig in het midden van het peloton gereden in de hoop dat ze daardoor de chaos een beetje zou ontlopen en deze wedstrijd op die manier tot een goed einde te brengen. Helaas is deze methode dus ook niet de oplossing.

 

Inmiddels is Zoey als enige Groeneharter over in het peloton. In een snelle en zware wedstrijd waar meer dan 30 dames de streep niet halen is dit alweer een super goede prestatie! Het doel was om een plek hoger te eindigen dan vorige week en ondanks dat ze in de sprint weinig over had word ze toch 31ste ten opzichte van 32ste vorige week. Super knap. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaanse Lollobrigida. Wederom werd er knap hard gereden door het damespeloton, gemiddeld werd er 33,5 seconden per ronde gereden wat resulteerde in een gemiddelde snelheid van 43 kilometer per uur.

 

uitslagen: http://schaatsen.nl/topsport-marathon/evenementen/58274

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32003
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!