KPN cup 14 Eindhoven

Terwijl het kwik zich langzaam onder 0 verplaatste, reden de Groenehartsport dames richting Eindhoven. Bij aankomst was er al wat publiek aanwezig. Na een tijdje zoeken merkten we dat onze kleedkamers niet op de baan maar ergens in een bijgebouw zaten. Later bleken de douches gelukkig erg warm..

 

 

We leken allemaal wel ontspannen vandaag. Emma wilde graag weer wat lekkerder rijden dan vorige week, Jessica hoopte ook lekker mee te kunnen na vorige week niet gereden te hebben, Eline hoopte de eerste tussensprint weer te kunnen halen en Zoey hoopte ook weer eens lekker te kunnen schaatsen na een week met wat pech.

 

Het startschot klonk en er werd meteen een harde wedstrijd van gemaakt. Er werden veel pogingen tot een ontsnapping gedaan. Het ijs was erg hard en snel door de lage temperatuur, hierdoor brokkerde het echter ook snel uit. De bochten waren slecht, en er zaten minimaal 3 grote gaten in het ijs. Heel wat vrouwen kwamen ten val door zo’n gat. Hier zat Jessica helaas ook bij. Jammer, want ze zat lekker in de wedstrijd!


Ondertussen reed het peloton roekeloos door richting de eerste tussensprint. Eline zat er nog netjes bij! Na de tussensprint heeft ze nog een aantal ronden doorgevochten, maar toen moest ze toch de wedstrijd verlaten.

Emma was heel de wedstrijd al oplettend en aanvallend aan het rijden. Door al het aanvallen kwam Emma tot twee keer aan toe los van het peloton met een groepje. Helaas was er in de wedstrijd geen kopgroep die rond kon komen.

 

Zoey probeerde zo goed mogelijk op te letten en zo af en toe achter Emma aan mee naar voren te schuiven. Dit ging lekker! Samen reden ze nog goed mee terwijl het ronden bord langzaam richting 1 ging. In de laatste paar ronden was de chaos in het peloton groot. Iedereen wil zijn plekje voorin veroveren en vervolgens behouden tot aan de laatste ronde. Zoey reed door deze chaos achterin het peloton, terwijl Emma voorin reed en deze plek met alle macht probeerde te behouden. Helaas met wat duw en getrek zakte ze toch nog wat naar achter. Emma werd 28e, wat zeker niet slecht is en daarbij heeft ze heel veel aangevallen en een super wedstrijd gereden. Zoey perstte ondertussen al haar kracht er uit bij het laatste rondje, hierdoor werd ze nog 39e. Ze was in ieder geval blij dat ze de wedstrijd lekker heeft kunnen rijden.

 

Volgende week staat alweer de laatste KPN cup op het programma. Deze zal verreden worden in Amsterdam. Dus wilt u ons nog eens aan komen moedigen? Of succes wensen voor de Weissensee? Kom dan volgende week naar Amsterdam!

 

Aanvulling: er zijn weer natuurijswedstrijden deze week! Vanavond zullen wij niet in actie komen in Noordlaren wegens studie/ werk verplichtingen. Woensdag zullen we wel allemaal aan de start verschijnen in Haaksbergen!

 

Uitslag Eindhoven: http://schaatsen.nl/evenementen/58281

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!