Nederlands Kampioenschap op Natuurijs!

 

Vandaag was het zover, het NK natuurijs werd gereden. Lang naar uitgekeken hadden we niet. We stonden namelijk op het punt te vertrekken richting Oostenrijk toen we bericht kregen van de organisatie nog niet te vertrekken. Dit omdat er in ons kleine schaatslandje zware vorst voorspeld werd. Al die onzekerheid was wel even wennen voor een langebaanschaatser zoals ik. Wat doen we? Wat wordt er van ons verwacht? Wel vertrekken of toch nog maar even niet? Woensdag kwam de verlossende mail. We zouden nog even blijven want voor vrijdag werd het NK gepland, in Nederland! 

 

 

Vanmorgen om half 7 stond de wekker. Snel de tacx op  en wakker worden. Erna nog even snel een boterham naar binnen en hup de auto in. Na 1.5 uur kwamen we aan in Elburg. Wat een evenement was dit zeg. En dat opgezet in 2 dagen! Respect voor de vrijwilligers. Ik keek in elk geval mijn ogen uit. Een grote ronde was afgezet met hekken, het einde was niet eens te zien. Help wat stond mij nou te wachten! De zenuwen begonnen nu toch echt wel toe te kruipen. Ook stond er een grote feesttent en er hing een giga groot scherm. Dat maakte toch wel mede de sfeer.

 

Even voor 11 kluunden we met zijn allen naar de start. Dat leverden voor mij toch wel even een schrik momentje op. Moet dit straks in de wedstrijd ook? Het zal toch niet. En voor de start leek het wel of het ijs nog even een centimeter naar beneden zakte. Het zou wat zijn. In elk geval maakte het natuurijs meteen al veel indruk op me. Toen was het vooral in mijn beleving al erg snel 11 uur en klonk het startschot.

 

De eerste ronden was erg wennen. Een hoop scheuren. Auw mijn heupen. Is er dan ook echt nergens een bocht? Een heel ander vak is het zeker. Wel kom ik er al snel in en gaat het wat beter. De andere meiden hadden al wat meer uren op het natuurijs gemaakt en knalden meteen fanatiek vooruit. Bij iedereen ging het eerste gedeelte goed. Emma probeerde fanatiek te rijden en zat super goed voorin. Jessica reed ook erg lekker en speurde van achteren naar voor. Ook Zoey was lekker bezig. Na 3 rondjes kreeg ik het zwaarder en kwam ik in een diepe scheur terecht. Deze disbalans overwinnen koste me helaas net wat teveel energie en toen moest ik helaas afhaken van het peloton. Heb daarna nog wel iets meer dan 6km alleen doorgereden maar toen ging het lichtje voor mij helaas echt uit.

 

Zoey kwam wat later in de koers in  de problemen, wel kon ze toen nog een fijn groepje vormen. Helaas niet het zelfde groepje als waar Emma en Jessica later in terecht kwamen. Zoey sprintte af bij ronde 10 en dat resulteerde in een 53 plek. Maar wel netjes geklasseerd. Emma en Jessica moeten na ronde 12 stoppen en dat maakte plek 43 en 44. Het was een mooie en zware wedstrijd. En een primeur voor Emma, ze is voor het eerst een natuurijs wedstrijd blijven staan. Hoera! Dat belooft nog een hoop goeds.We hebben in ieder geval allemaal nog heel erg veel zin in al het natuurijs dat ons nog tegemoet gaat komen! 

 

Uitslag: http://schaatsen.nl/kpn-nk-marathon-natuurijs-2013/programma-uitslagen

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!