Thuiswedstrijd op de Uithof

Gisteren was het zo ver, onze thuis wedstrijd op de Uithof in Den-Haag. Altijd speciaal om op de baan waar je altijd traint een wedstrijd te rijden. Donderdag was onze laatste parcours verkenning tijdens de training. Het ijs was woensdag nog erg slecht, maar donderdag was het ijs al een stuk beter.

 

 

’S middags werd de Residentie cup al gereden en aan de tijden te zien was het snel ijs.

Onze wedstrijd startte ook als een langebaan wedstrijd met een valse start! Na dat iedereen weer achter de scheidsrechter stond werd er voor de 2e keer gestart deze avond. Thom reed zo als gebruikelijk de eerste ronde op kop omdat hij in het oranje pak start. Het doel was dan ook om het oranje pak te behouden en om in alle ontsnappingen mee te zitten.

 

De gang schoot gelijk in het peloton en het werd een snelle koers, heel de koers zat het peloton op een lint. Luid aangemoedigd door al onze gasten vlogen de eerste rondjes voorbij. Na 15 rondjes is de eerste tussensprint waar Thom punten moet pakken voor het oranje pak, Thom pakte hier veel punten voor het pak, na de tussensprints was de opdracht voor de rest van de ploeg, Christiaan, Thijs en ik zelf (Remco) om mee te springen in groepjes. Er waren verschillende groepjes die probeerde weg te rijden maar dit lukte steeds niet. Na dat Thom weer bij was gekomen van de sprints zat hij ook verschillende keren mee in groepjes. Heel de wedstrijd ging het hard waar door er niemand weg kwam.

 

Bij de 2e tussensprint met nog 45 ronde te gaan pakte Thom weer veel punten, na deze tussensprint viel het een klein beetje stil en reed Mark Ooijevaar weg. Ik sprong daar naar toe en later kwamen Arjen van der Kieft en Derk-Abel Beckeringh nog aansluiten. Christiaan liet zich af zakken en hielp ons met het aansluiten bij het peloton. Ik was blij dat we aansloten bij het peloton want ik was behoorlijk kapot. Toen we aansloten zijn Christiaan en Thijs bij mij gebleven en Thom reageerde op alles wat weg sprong zo dat hij ook eventueel nog kon weg rijden. Dat lukt helaas niet en het werd een sprint van het peloton.

Op 6 ronde voor het einde moest het peloton afsprinten, Thom werd 2e in de peloton sprint en in de einduitslag 6e Christiaan werd 25e en Thijs 53e.

 

In de laatste 6 ronde van de koers was ik behoorlijk kapot en na dat Mark Ooijevaar demarreerde ging bij mij het kaarsje uit. Ik werd helaas 4e en dus net niet op het podium. Toch tevreden want de ploeg heeft goed gereden en Thom heeft het oranje pak nog!

 

Na afloop met al de genodigde nog de wedstrijd van de dames en van de Top divisie gekeken, het was een sportief mooie avond voor de ploeg en erg gezellig met alle gasten.

 

Namens de rijders wil ik dan ook de sponsors en alle gasten bedanken voor de top avond! Wij hopen jullie nog eens te zien tijdens een van de volgende wedstrijden!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!