Thom Nederlands kampioen!

Zondag 5 januari was het dan eindelijk zover, het Nederlands kampioenschap marathon in Dronten. Om 13.00 uur waren wij aan de beurt. Na 1 minuut stilte voor de veel te jong overleden marathonschaatser Sjoerd Huisman ging de B divisie van start met 4 man van het Groene Hart.  We hadden allemaal een klein beetje last van de zenuwen want dit was de wedstrijd van het jaar.

 

 

 

Na twee ronden waren de zenuwen weg en begon het spel gespeeld te worden. De eerste uitlooppogingen waren een feit. Bij elke uitlooppoging was een man van het Groen Hart betrokken. Remco en Christiaan waren een paar maal de gangmaker bij een poging helaas kwamen ze niet weg. Het ging 50 ronden vrij hard, maar tot echte vluchtpogingen kwam het niet.

 

Totdat  Remco weg ging met een groepje en ze liepen ongeveer 100 meter uit. Thom zag dat dit wel eens een goede groep was en demarreerde uit het peloton, hij nam in zijn kielzog nog een paar rijders mee waaronder Hoolwerff (zijn grootste concurrent). Uiteindelijk kwamen er acht man bij elkaar die een 200 meter kregen.

Een aantal ronden bleef de afstand hetzelfde. Het schommelde tussen de 150 en 250 meter, maar echt rond kwamen ze niet.

Christiaan zag het gevaar en met twee man van het groene hart in de kopgroep bedacht hij zich geen moment en kneep in de remmen om de kopgroep op te wachten (hiermee gaf hij zijn eigen kansen op) en ze op sleeptouw te nemen. Een ronde of 6 reed hij op kop van de groep en hield Remco en Thom uit de wind zodat deze zich konden herstellen.

 

Helaas was deze inspanning voor Christiaan te veel en moest hij de wedstrijd staken. Thom had weer lucht en kracht gekregen en gaf vol gas. Hierbij werd de groep iets uit elkaar geslagen en Thom kwam tot 50 meter van het peloton. Wederom werd hij hier door een rijder van het Groene Hart opgewacht. Nu was het Thijs die de taak van Christiaan overnam en Thom op sleeptouw nam. Hij bracht Thom terug naar het peloton en ze reden meteen door naar de kop van het peloton omdat daar een aantal groepen probeerde weg te komen. In het kielzog van Thom maakte ook Remco het rondje vol met de andere rijders.

 

Thijs zette zich op kop van het peloton en hield de snelheid dusdanig hoog dat alle groepen ingerekend werden en er niemand meer weg kwam. Wat een droomsituatie! 2 man in een groep van acht met een ronde voorsprong. Voor zijn inspanningen moest Thijs lossen 1 ronde voordat het peloton af moest sprinten. Nu was het aan Remco en Thom om de overmacht uit te spelen. Na het afsprinten van het peloton had de kopgroep nog 10 ronden te gaan. Eerst 1 ronde aankijken hoe de situatie lag en daarna ging Remco aan. Hij pakte 20 meter, niemand reageert, hij pakt 40 meter, niemand reageert, hij pakt 60 meter, en dan komt de reactie. Iedereen moet reageren en rijden om te winnen behalve Thom. Hij heeft een ploeggenoot op kop dus hij kan rustig afwachten. Helaas wordt het gat met Remco dichtgereden op 3 ronden voor het eind. Wel is de kopgroep uit elkaar geslagen en heeft Thom wat concurrenten minder. Het wordt een eindsprint tussen Schuit, Hoolwerff en Thom. De twee kemphanen, Hoolwerff en Thom letten op elkaar en Schuit maakt dat hij wegkomt. Thom ziet het gevaar en zet hard aan met nog een volle ronde te gaan. In zijn kielzog komt Hoolwerff ook mee.  Een spannende sprint volgt. Resultaat, THOM NEDERLANDS KAMPIOEN.

 

Hulde aan de ploeg, dit is het resultaat van teamwerk en opoffering. Menig A team kan hier nog veel van leren.

 

Thom van Beek 1ste

Remco Schouten 7de

Thijs Smets 54ste

Christiaan Hoekstra  59ste

 

Na afloop een geweldige feestavond samen met sponsors, familie, ploeg de uithof en trouwe supporters bij Jan Dirk op de boerderij.

Sponsors bedankt hiervoor. Dit is voor herhaling vatbaar en wij zullen ook ons best blijven doen.

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar en wij hebben de toon gezet.

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!