KPN cup 15 Heerenveen

Na 5 weken geen Cup wedstrijd was het gister dan eindelijk weer eens zover. Team Groenehartsport.nl was na een periode van buitenlands natuurijs opnieuw gretig naar een mooie wedstrijd. Alle mannen stonden fit aan de start, en hoewel er een kleine twijfel was hoe de koers ging verlopen, had iedereen volle vertrouwen dat wij het er goed af zouden brengen.
 
 
 
Vanaf het begin af aan werd er al veel gedemarreerd, kennelijk had iedereen onze team bespreking gehoord want dat was nou juist ons plan. 1 voor 1 aanvallen en kijken wie in het juiste groepje terecht komt. Na een paar aanvallen van Christiaan en Remco die helaas gepareerd werden ging Thom dit keer in de aanval met 2 man. De bedoeling was eigenlijk om voor de punten van de tussensprints te gaan maar na deze sprints bleek dat er een dermate gat was dat er werd doorgereden. Na een ronde of 12 kwam het groepje van 3 man op 100 meter van het peloton te zitten dankzij goed afstop werk van de andere mannen. Thijs liet zich op dit moment afzakken en trok het gat van de laatste 100 meter in één ruk dicht. Geweldige opoffering van Thijs die door deze enorme inspanning helaas teveel zuur in de benen had om de koers uit te kunnen rijden. Remco stond paraat en reed Thom helemaal naar voren van het peloton terwijl Christiaan de rem er voorop nog even opgooide.
De rest van de koers bleef het onrustig, veel uitloop pogingen waarbij ook onze mannen zaten maar niemand kon meer rond komen. Grote groepen werden dichtgereden door ons team en dat van de andere 2 mannen die ook een rondje hadden. De kleinere groepen redde het ook niet omdat het tempo in Heerenveen gewoon weg hoog lag.
In de finale van het peloton reed Christiaan weg van het peloton en probeerde zo als 4e te eindigen, lang leek dit te gaan slagen maar helaas 1 ronde voor het afsprinten werd hij terug gepakt en finishte als 56e, Remco sprintte mee in het peloton. In het gedrang van de rommelige sprint eindigde hij netjes 25e nadat hij s’middags al netjes 8e was geworden in het NK Marathon Junioren! Netjes dus dat deze klasbak 2 koersen op 1 dag goed wist te doorstaan.
De finale van de kopgroep begon direct na het afsprinten, Thom probeerde vroeg weg te rijden bij de 2 andere mannen maar kreeg de ruimte niet. Hierbij besloot hij om te wachten op de sprint en zo gebeurde dat ook. 1 ronde voor het einde gooide hij alle kracht eruit om een gat te slaan met de andere 2 mannen en dat gebeurde. Als eerste kwam Thom over de streep en de 8e overwinning van Groenehartsport.nl is een feit.
De ploeg staat nog ver bovenaan in het ploegen klassement en Thom ook nog in het algemeen en jongeren klassement. Morgen avond is de laatste wedstrijd om de Cup en dan mag ons team de mooie prijzen in ontvangst nemen. Kortom spektakel, iets wat u zeker niet wilt missen. Maandag avond 21:30 Coolste baan van Nederland, zet het in uw agenda!
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!