Heerenveen

Heerenveen, 25-10-2014

 

1,5 uur in de auto, op de parkeerplaats een ziekenwagen tegemoet rijden en later horen dat Jane Ravestein (trainde tot voorkort op onze thuisbaan De Uithof in Den Haag) daarin zat. Een raar begin van de avond.

Maar goed, het leven is soms hard en sport misschien nog wel harder dus de focus weer opzoeken en voorbereiden op onze wedstrijd.

 

 

 

De voorbereiding bestaat eigenlijk altijd uit dezelfde elementen. Een rondje inlopen, een praatje maken, een beetje rekken, nog is een rondje lopen, onderkleding aan, transponders om, pak aan, nog is een rondje lopen, rustig je schaatsen aantrekken en wachten tot de dweilmachine van het ijs is. Dan snel een beetje de ergste spanning van de benen rijden, nog een slok drinken bij de ploegleiders en klaarmaken voor vertrek.

Tot zover ging alles zo als het normaal gaat.

 

Remco (oranje pak) en Rik (witte pak), mochten/moesten de eerste loze ronde het peloton voorgaan. De loze ronde: iedereen zoekt zijn plekje, onnodige nervositeit, eerste schreeuw, en ja hoor eerste valpartij. Na 1 rondje, de bel voor het officiële begin van de wedstrijd. Leander stuift er direct vandoor, zoals besproken. Hij pakt 10 meter, 20, 30… valpartij… 40 meter, 50,

60… fluit van de scheidsrechter, iedereen overeind.

 

Martin van de Pol, ligt op het ijs. Slachtoffer van de valpartij.

Je kijkt en wendt onnatuurlijk snel je blik weer af, veel bloed, geschreeuw van omstanders wat door merg en been gaat, letterlijk bijna.

Iedereen langs de kant bij de ploegleiders, een hoop jongens met wit weggetrokken koppies. Een heel bizar moment beseft iedereen. Na een minuut of 15, waarin de zin om die avond hard te schaatsen snel is verdwenen, komt de scheidsrechter van de KNSB melden dat het klaar is voor vanavond. Een knappe en goede beslissing.

In de kleedkamer is het stil, heel stil. Raar, 30 man in een hokje van 3 bij 4 en toch doodse stilte.

 

We wensen Jane, Danielle, Martin, hun ploeggenoten en de andere mensen om hen heen veel sterkte toe.

 

 

Christiaan

 

 

Lees en bekijk ook de onderstaande verslagen van de NOS en Schaatsen.nl

 

http://nos.nl/video/714760-schaatswereld-roept-om-maatregelen.html

 

http://www.schaatsen.nl/nieuws/10/van-de-pol-zes-uur-operatie/

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!