Utrecht 31-10-2015

De laatste dag van oktober in 2015 stond in het teken van de 2e marathon in de competitie. Na de open baan van vorige week in Amsterdam, mochten de mannen dit keer aantreden op het schuurpapier van Utrecht. Met een hoop sponsors en bekenden langs de baan was het een wedstrijd waar de jongens graag goed wilden presteren.

 

 

Na een rommelige beginfase reed Luuk Buchter (VDH natuursteen) weg uit het peloton. Hij kreeg zoveel ruimte dat toen zijn ploeggenoten hem kwamen helpen, hij in zijn eentje een rondje pakte.

Christiaan, deze wedstrijd gestart in het oranje leiderspak liet zich in die beginfase teveel uit de kast lokken en zat niet fris meer toen er toch nog een groep ging lopen. Helaas zaten de andere mannen ook niet genoeg van voren en zo miste eigenlijk heel Groenehartsport de slag.

Na veel pogingen die de wedstrijd ontzettend slopend maakten ontsnapte er uiteindelijk toch nog een groepje waarbij Christiaan net kon aanpikken. Ook Luuk Buchter, die in zijn eentje al een rondje had, zat weer mee. Deze groep pakte in extremis ook nog een rondje waardoor er 19 man 1 rondje voorsprong hadden op het peloton en Buchter dus 2.

 

Niels had vandaag een ontzettende pechdag en ging tot 2 keer toe onderuit. 1 keer door een misser en 1 keer omdat Christiaan onderuit ging en hem meenam. Hij toonde waanzinnig veel doorzettingsvermogen en reed keurig uit naar een 39e plek.

Rik probeerde het vervelende gevoel van vorige week een beetje weg te spoelen en reed een goede maar niet zo’n gelukkige wedstrijd. Hij probeerde een aantal keer weg te rijden en mee te springen maar had niet de mazzel weg te komen. Hij probeerde, toen het peloton nog 3 ronden moest rijden een aanval te doen op de 21ste plek maar deze strandde in schoonheid, een half rondje voor de finish.

Op het moment dat Rik werd teruggepakt zat Sjors te wachten op zijn kans om te sprinten. Sjors had ook meerdere malen mee gesprongen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de sprint voor de 21ste plek. Hij plaatste zich goed maar hield helaas de laatste bocht niet en viel met de streep in het zicht. Hierdoor werd hij uiteindelijk 50ste.

Mark voelde zich alweer een stuk beter dan vorige week maar moest het peloton toch voor het einde laten lopen en hoopt volgende week in Deventer nog scherper aan de start te verschijnen. Wel weer een ervaring rijker.

 

De finale van de groep van 19 was na de pelotonssprint ingezet. Er werd gebeld met het rondebord op 3, waar Christiaan zich plaatste achter Erben Wennemars die de sprint aanging maar deze hield de laatste bocht niet en viel op bijna dezelfde manier als Sjors. Christiaan kon hierdoor mooi onder door duiken en sprintte ondanks zijn wedstrijd waarin hij ontzettend had afgezien toch nog naar de 2de plek. Een beetje mazzel moet je soms hebben. Hij mocht na zijn 2de plek opnieuw op het podium verschijnen voor het oranje jasje, wat de leider in het klassement krijgt. Volgende week in Deventer nieuwe kansen. Tot dan!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 8 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!