Heerenveen 21-11-2015

Weer podium, weer net niet winnen. Maar Mark rijdt uit!

Zowel Kay Schipper als Christiaan wisten het niet zeker, het moet milimeters hebben gescheeld maar zelfs met een slotronde van 26.4 kon de winst niet worden binnengesleept. Toch was het een goede wedstrijd van Groenehartsport.nl.

 

 

 

Niels was in de wedstrijd van afgelopen donderdag in Dronten bij de A's, hardd gevallen. Hij had nog last van zijn knie en deed er verstandig aan even rustig aan te doen. Hij is 3 tanden kwijt geraakt bij de meer dan vervelende val maar hij heeft er relatief weinig last van en maakt het goed. Hij gaat er vanuit dat hij komende week weer gewoon kan mee trainen.

 

Tijdens de ploegbespreking werd duidelijk dat we het veelal laffe rijden van veel ploegen helemaal zat waren en dat we er met z'n vieren de koers hard wilden maken. 

Sjors had eerder op de dag al meegereden op de Residentie-cup. Een langebaanwedstrijd. Hij reed een goede 1500 meter en naar een prima 5de plek op de Mass-start van 10 ronden. Daarna 2 uur in de auto en dan toch nog een goede wedstrijd rijden. Keurig. 

De gehele wedstrijd zat in elke groep een Groenehartsport-lid. Zo niet, dan werd er gesprongen of werd het gat vakkundig dicht gereden. Maar in hoeveel groepen we ook zaten, geen enkele kreeg de zege van het peloton. 

Na een laatste aanvalspoging van Mark in de laatste 10 ronden besloot hij het peloton op snelheid te houden zodat het plaatsen voor de andere jongens makkelijker was. Na een zeer goede wedstrijd en een sterk slot reed Mark zijn eerste wedstrijd uit naar een 56ste plek. Dat beeld vertekend sterk, omdat hij zich flink opofferde in de finale. Maar uitrijden is een prestatie op zich!

Sjors zat vlak achter Christiaan met nog 2 rondes te gaan maar de ene rijder die tussen hen in reed ging op zijn plaat en Sjors kon niet zonder snelheidsverlies ontwijken. Hij sprintte naar een 24ste plek.

Christiaan ging op anderhalve ronde van het einde vol aan vanuit de buik van het peloton terwijl Rik beter van voren zat en mee kon schuiven met de jongens die van voren de sprint aangingen. Christiaan reed na een goede bocht als eerste het 1 na laatste rechte eind op. Maar kon de laatste bocht op hoge snelheid door de toestand van het ijs, net niet helemaal houden waardoor hij op het laatste recht eind nog net voorbij werd gestreefd door Schipper. Rik reed een goede laatste bocht, wurmde zich door de sprintende massa heen en kwam maar net te kort voor het podium, hij werd met een geblesseerde heup (ook afgelopen donderdag opgelopen) zeer verdienstelijk 4de.

 

Een goede ploegkoers voor Groenehartsport.nl. Dit biedt perspectief voor Hoorn volgende week! Tot dan!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!