Rotterdam 13-12-2015

Na de mooie wedstrijd en sponsoravond in Den Haag vertrokken wij richting Hotel van der Valk Ridderkerk om zodoende optimaal te kunnen herstellen voor de wedstrijd in Rotterdam de volgende ochtend. Omdat we de volgende ochtend weinig tijd zouden hebben werden na de pastamaaltijd de schaatsen alvast geslepen. De volgende ochtend na het vlotte ontbijtje even snel de Tacx op (roller om binnen te kunnen fietsen).

 

 

De wedstrijd kwam wat traag op gang, waarschijnlijk omdat de wedstrijd van de vorige avond er flink had ingehakt. Maar uiteindelijk vormde zich een groep van 10 man met Christiaan die door het goede afstopwerk van Rik en het sleurwerk van de afgezakte Mark uiteindelijk een rondje pakte.

Het peloton zou 10 ronden voor het eind af sprinten en Rik sprintte hierin uiteindelijk naar een 3 plek en werd dus 13e. Niels werd 27e.

Na de pelotonsprint maakten zich 3 man los uit het groepje van 10 waarin Christiaan mee zat. Omdat de andere 2 jongens merkten dat ze met de klassementsleider weg waren hielden ze de benen stil en kwamen de overige 7 weer terug. Uit die groep volgde direct een demarrage waar Christiaan niet direct op reageerde. Hij baalde daar flink van want hij had de bedoeling om niemand weg te laten rijden en zo te kunnen sprinten voor de winst. Wat hij vreesde, gebeurde. De rest van de groep keek Christiaan aan en wilde het gat niet dicht rijden. Er moest een truc uit de doos komen.

Een soort halfslachtige demarrage van Chris zorgde ervoor dat de groep in beweging kwam waarna hij na een half rondje kopwerk de kop af gaf en er gelukkig iemand anders het achtervolgingswerk vervolgde. Toen ook hij na een half rondje de kop wilde af geven, leek het tempo wederom te stokken en Christiaan besloot vanuit, inmiddels, achteruit de groep de ultieme demarrage te plaatsen. Een alles of niets poging. Het was nog 4 ronden te gaan, hij pakte een klein gaatje en besefte dat het nu vol naar de streep toe rijden was en hopen dat er niemand meer in zijn slag kwam. Hij raakte na een flinke achtervolging bij de 3 leiders die na de aansluiting dreigden stil te vallen waarop Chris besloot door te rijden. Tijs van der Steen (Ormer, de Jong) sprong mee en ze overlegden om in ieder geval volle bak door te rijden tot de streep en dan daar maar te zien wie de snelste was. Ondanks het flink doortrappen van de 2, kwamen een aantal rijders in de laatste ronde toch nog achterop en werd het een sprint van 300 meter waarin vanuit de achtergrond Anton Ketellapper (Stehmann) de kop nam in de laatste bocht. Hij kon echter de binnenbocht niet volledig houden en Christiaan kon vanuit 2e positie, als eerste het laatste rechte eind op draaien. Niemand kon over Christiaan heen komen. Volledig uitgeput en daardoor nauwelijks de kracht om te juichen kwam Chris aan bij de ploegleiding. Maar de vloek was verbroken en dat nog wel op de 13e;). Na een flink aantal 2e en 3e plekken was daar dan eindelijk de winst. 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!