Assen, 17-02-2016

Door fors winterse omstandigheden op de weg begin januari werd de marathoncup in Assen toen afgelast. Gisteren mocht deze wedstrijd worden ingehaald. Een halve week voor het einde van het marathonseizoen stonden er 3 nog tot op het bot gemotiveerde mannen aan de start. Sjors is nog niet fit genoeg om te starten en Niels had na alle uitstapjes naar onder ander de Weissensee nu toch echt schoolverplichtingen. Mark, Rik en Christiaan legden wel de twee en een half uur durende enkele rit af.

 

 

 

Assen is een deels overdekte baan en zoals u waarschijnlijk al was opgevallen de afgelopen dagen, stond er ook daar een hoop wind. Vanwege de relatief kleine ploeg besloten we actief mee te doen in het begin van de wedstrijd om niet verrast te worden. Maar zoals uiteindelijk de hele wedstrijd zou blijken, hoe hard er ook werd gereden, hoe goed er ook werd afgestopt, niemand kreeg de ruimte. Voor de jongens voelde het hierdoor als een keiharde koers maar het publiek werd maar matig vermaakt. Tot de sprint werd ingezet dan.

Mark die misschien wel 1 van zijn beste wedstrijden van het seizoen reed had de hele koers meegesprongen en vervulde fatatisch werk als Rik en Christiaan niet bij de voorste groep zaten. Er werden niet achteloos gaten dichtgereden maar met 1 van de ander jongens in zijn rug sprong Mark meerdere malen in no-time een gaatje dicht. Helaas kon hij zijn goede vorm in de finale niet tonen omdat hij in de chaos omver werd gereden. En zelfs met de vorm van Mark was er tegen een op hol geslagen peloton wat nog maar 8 rondjes te gaan heeft, niets meer te beginnen. Zonde!

Maar dat maakt wel dat hij vanaf de kant samen met onze fantastische verzorger en inval-ploegleider Aad de Haas het spektakel van de laatste anderhalve ronde kon aanschouwen.

 

Rik en Christiaan hadden elkaar met nog 20 ronden op het bord opgezocht en besloten samen de sprint te rijden. Dit plan lag er al langere tijd maar het was nog niet met succes uitgevoerd. Nu leek zich de kans weer voor te doen. 

De aanloop naar zo'n sprint is altijd spannend als een pokerspel. Het ideale scenario bestaat niet en het is daarom zoeken naar de meest ideale route. Soms kun je beter een paar meter in de wind rijden dan te blijven zitten en soms kun je maar beter rustig blijven zitten waar je zit en wachten totdat je in de rug van de concurrentie naar voren wordt gereden. 

Rik besloot als wegkapitein, met nog 500 meter te gaan, vol aan te gaan en zo hard mogelijk naar de streep te rijden. Het lukte net om als eerste 2 de 1 na laatste bocht in te gaan. In de kleedkamer werd later gesproken over een sneltrein die even langs het peloton kwam gestoomd. De 2 Groenehartsport-mannen schoten het een-na-laatste rechte eind op en sloegen gelijk een gat. Met de hoge snelheid die de mannen maakten kon alleen de laatste bocht nog roet in het eten gooien. Maar de bocht kwamen ze keurig door waarna ze glorieus naast elkaar het laatste recht eind op reden. Ruim voor de finish kon er al gejuicht worden. Wat een avond.

 

Met nog 1 wedstrijd te gaan betekende zowel plaats 1 als 2 een zekerheidje voor Christiaan in het klassement. Hem kan de cup niet meer ontgaan. Rik kwam als eerste over de finish waardoor beide mannen zich verzekerden van een 1e plek.

Ook mocht Christiaan vanaf die ochtend bekend maken dat hij een contract heeft getekend bij AB-Vakwerk voor volgend jaar. Zijn dag kon dus niet meer stuk. 

 

We willen graag het seizoen in stijl afsluiten met een spectaculaire wedstrijd in Alkmaar aanstaande zaterdag (17:00 uur). Daar mag u niet ontbreken. Tot dan. 

 

 

Ps: Hieronder het filmpje wat Arend Heideman maakte van de wedstrijd in Assen. 

 

https://youtu.be/je92sgDEeC0

 

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!