KPN Marathon Cup 1 Amsterdam 2016

Zatedagavond 22 Oktober mochten we dan eindelijk weer los. De eerste marathon van het seizoen begon in Amsterdam over 100 ronden. Je voelt de spanning meteen rond de baan hangen als je aan komt lopen, iedereen heeft hier lang naartoe gewerkt. Gezonde spanning wel met een gezellige sfeer. Het is leuk om iedereen weer te zien en ik was dan ook echt benieuwd hoe we ervoor stonden. 

 

Er zijn dit jaar weer een aantal aanpassingen gemaakt voor de rijders, het voornaamste zijn de snijvaste schaatspakken en dat de A rijders die bij ons meerijden 10 ronden voor het einde de wedstrijd moeten verlaten. Dat laatste is natuurlijk erg interresant, nu is het ook zeker dat de A rijders er in die kortere tijd alles aan gaan doen om zich te bewijzen. En dat hebben we geweten gisteravond! De koers werd mede bepaald door de grote mannen. En dan zeker ook onze oud ploeggenoot en grote vriend Christaan Hoekstra die bij de B's moest starten.

 

 

Toen Christiaan weg sprong wist ik dat ik er meteen bij moest zitten, meerdere dachten dit natuurlijk. Het was meteen opletten geblazen. Na een aantal pogingen reed ik met Chistiaan, Sjaak Schipper en 3 andere B rijders weg en pakte zo een ronde op het peloton. En dit was echt ploeteren want het tempo was moordend en ik was dan ook helemaal gesloopt toen we weer aansloten. Rik en Niels probeerde mij meteen naar voren te rijden maar dat zat er nog even niet in. Eerst op adem komen..Ondertussen pakten een volgende groep ook een ronde voorsprong. Het was even zo snel mogelijk herstellen en daar gingen we weer. Er werd versneld en ik ging er achteraan. Samen met Kees en nog een stuk of 8 andere pakten we vrij snel weer een ronden voorsprong op het peloton. Dit kwam ook doordat onze ploeg mooi afstoppenend werk deed aan de kop van het peloton.  Met nog ongeveer 28 ronden te gaan reed ik weg naar voren naar een paar verdwaalde rijders. Mark kwam mij helpen en zo reden we tot ongeveer 150 meter voor het peloton uit, hierdoor reed ik op kop van de wedstrijd. Mark gaf alles wat die had en sleepte er een fraaie kopbeurt uit. Het peloton moest afsprinten, en later ook degene die 1 ronden voorsprong hadden, hierdoor kwamen ze er uiteindelijk weer bij. Op dat moment waren we nog met 4 rijders in koers maar door de laatste aanval was het beste er bij mij vanaf. Ik werd 4e in Amsterdam waar we een goed gevoel aan over hielden. De ploeg heeft zich goed laten zien en hebben nieuwe punten geleerd voor de volgende keer. Tom reed zijn eerste B marathon netjes uit en finishte op een 34e plek. Kees had een ronde voorsprong en werd 14e. Mark en Niels werden met knap werk 24e en 27e. Rik moest helaas bij 50 ronden het peloton laten gaan. 

 

Volgende week zaterdag is de marathon in Leeuwarden en zullen we er weer met de volle 100% voor gaan! 

 

Sjors van der Meer

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!