KPN Marathon Cup 6 Hoorn 2016

Op zaterdag 26 november stond in Hoorn de AB Vakwerk marathon op het programma. Na de doorstroomwedstrijd van vorige week was het dit keer weer een gewone marathon waar we met vijf man aan de start stonden; Kees komt dit weekend namelijk uit op de Eindhoven Trofee.

 

 

Doordat in Hoorn de overkant van de baan slecht te zien is door allerlei obstakels op het middenterrein raken eventuele kopgroepen hier sneller uit zicht en kunnen die zo makkelijker een ronde voorsprong pakken, dus het was aan ons om extra attent mee te zitten. Dat deden we goed, alleen wilde het met die ronde voorsprong maar niet lukken. Bij elke ontsnapping was Groenehartsport vertegenwoordigd met vooral vaak Niels en Rik, die elke week beter gaat rijden, maar ook met Sjors en Mark die een aantal keer meesprongen. Alles werd echter ook weer snel dichtgereden. Op 16 ronden voor het einde probeerde Niels het met een solo en hij pakte al snel een aardige voorsprong. Hierbij kreeg hij goede hulp van Rik, die net het peloton had moeten laten gaan maar zo toch nog zijn steentje bij kon dragen in de finale. Het peloton wilde dit echter niet laten gebeuren en op acht ronden voor de finish zat alles weer bij elkaar. Meteen daarna ontsnapte een nieuwe groep van vier man, met daarbij Sjors. Ook deze pakten zo’n honderd meter, maar in de laatste drie ronden kwam het peloton toch weer hard dichterbij. Sjors ging de sprint vroeg aan en ging als eerste door de laatste bocht. Op het laatste rechte stuk werd hij helaas nog door drie man gepasseerd waardoor hij op een 4e plek uitkwam, achter winnaar Danny Stam, Kevin Hoekstra en Joerec Cijsouw. In de eindsprint van het peloton werd Mark 18e, wat hem zijn eerste punten opleverde, Niels 19e en Tom 43e.

 

Volgend weekend is er geen marathon dus dat betekent dat wij pas over twee weken weer in actie komen: dan staat op zaterdag 10 december de wedstrijd in Enschede op het programma. Hopelijk tot dan!

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!