KPN Marathon Cup Finale Amsterdam

Zaterdag 4 maart werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden. Met vijf man (Tom was al weer in voorbereiding voor het skeelerseizoen en daardoor niet aanwezig) stonden we aan de start om het seizoen een mooie afluiting te geven. 

 

 

Gelukkig was het in tegenstelling tot bij de a-rijders nog droog, maar toch beloofde een zware wedstrijd te worden op het buitenijs van Amsterdam. Vanaf het begin werd er dan ook weer hard gekoerst met de Groenehartmannen attent van voren. In eerste instantie leidde dit nog nergens toe, maar vaak laat het peloton vanzelf een groepje rijden als de koers zwaar is. Dit was ook nu het geval: na een rondje of 60 reed Niels samen met Jesse Vriend en Jeroen Janissen weg en de drie kregen al snel 200 meter. Met behulp van Sjors (voor wie het meteen zijn laatste inspanning was) slaagden de 3 erin een ronde te pakken. Ondertussen was een grote groep weggereden uit het peloton met daarin bijna alle sterke mannen en ondanks inspanningen van Mark en Kees aan kop van het peloton kon ook deze groep rondgaan. Na de pelotonsprint (waarin Kees als 32e eindigde en Mark als 47e) reed klassementsleider Kevin Hoekstra weg uit de kopgroep. Niemand kon hem meer achterhalen waardoor hij onbedreigd naar de overwinning kon rijden. In de sprint daarachter werd Thomas Geerdinck 2e, Niels Immerzeel 3e en reed Niels uiteindelijk naar een 8e plaats.

 

Helaas konden we het seizoen dus niet afsluiten met een podiumplek, maar toch hebben we wel een goede wedstrijd laten zien. In het eindklassement werd Niels uiteindelijk 4e, Sjors werd 12e, Kees 40e, Mark 48e en Tom 55e. In het ploegenklassement werden we, na bijna een heel seizoen op plek 2 te hebben gestaan, uiteindelijk 5e. Wel was er nog succes in het jongerenklassement: hier werd Niels namelijk 3e.

 

Na enkele jaren waarin Groenehartsport de beloftencompetitie heeft gedomineerd, waren de resultaten dit seizoen ietsje minder. Desalniettemin werden enkele zeer mooie podiumplaatsen behaald. Ik som ze even voor u op:

 

-Sjors 3e in de cupwedstrijd in Tilburg

-Sjors 3e in de finale van de vierdaagse in Alkmaar

-Niels 1e op het NK in Heerenveen

-Mark 3e in de doorstroomwedstrijd in Eindhoven

-Niels 1e in de cupwedstrijd in Rotterdam

-Niels 2e in de cupwedstrijd in Groningen

-Rik 3e op het Open Oostenrijks kampioenschap

-Een 3e plaats op de ploegenachtervolging op de Weissensee

-Mark 3e in de doorstroomwedstrijd in Deventer

 

Nu is het eerst tijd om even een rustperiode in te lassen en daarna weer een zomer vollebak te trainen om komend seizoen nog mooiere resultaten neer te zetten op het ijs. Wij hopen u allen daar weer te zien!

 

Niels Overvoorde

Foto: Ben van Trierum

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 14 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!