Geslaagd trainingskamp in Erfurt

Afgelopen week zijn we met het team op trainingskamp geweest in Erfurt. 
We zijn op woensdag ochtend vroeg vertrokken richting Duitsland en konden zonder al teveel verkeers hinder naar onze verblijfplaats rijden. Dit kwam goed uit want ín de middag stond er gelijk een ijstraining op het programma. We zouden deze week elke dag op het ijs staan en daarnaast veel uren op de fiets doorbrengen.

 

 

 

Het is weer een nieuw seizoen en we hebben ook weer een nieuwe ploeg. Rick Qualm is afgelopen jaar gestopt met schaatsen en Niels Oovervoorde is naar de A-ploeg van Poort of Amsterdam gegaan. Dat betekende dat de samenstelling ook zou veranderen. Tom van vliet is als 5e man doorgestroomd naar de basisploeg en Tom den Heijer is als nieuwe rijden bij de ploeg gekomen. Het team bestaat nu uit: Sjors van der Meer, Mark van der Hulst, Tom van Vliet, Tom den Heijer en Kees Heemskerk traint als 5e man mee met de ploeg. Joost Juffermans, Kurt Wubben en Aad de Haas zullen het team dit jaar weer begeleiden in de wedstrijden en trainingen.

Dit kamp was ook gelijk de eerste keer dat we met de ploeg compleet op het ijs zouden staan. Voor sommige was het in het begin nog wat wennen, maar nadat we enkele rondes hadden gereden was iedereen eigenlijk al snel gewend aan elkaar en reed er een mooie Groenehart trein rond in de Gunda Niemann-Stirnemann Halle. We merkten dat het schaatsen elke dag wat beter ging en de rondetijden gingen ook elke keer een stukje omlaag tijdens de duur-rondjes.

Op zaterdag stond er nog een wedstrijd op het programma Sjors en Mark reden een 5000m, Tom V. en Tom H. reden een 3000m en Kees een 500 en 1500m. De tijden waren als volgt:
Sjors: 6.56,04
Mark: 7.00,74
Tom V: 4.17.54
Tom H: 4.05,42
Kees: 38.47 en 1.54.34

Ondanks dat het de eerste wedstrijd van het seizoen was voor de meesten, werden er toch al persoonlijke records gereden. Er konden nog verbeteringen worden gemaakt, maar het begin is er.

Na het weekend stonden er nog een paar pittige trainingen op het programma. Op de laatste dag reden we nog tempo rondjes waaruit bleek dat de snelheid ook al aardig begon te komen na deze week schaatsen. Met rondjes van 26.5 konden we het kamp tevreden afsluiten en in de auto naar huis stappen. Het was een geslaagd trainingskamp in aanloop naar de eerste wedstrijd in Amsterdam op 21 oktober in Amsterdam.

Voor nog meer foto's en een video in erfurt, zie onze facebook pagina: https://www.facebook.com/groenehartsport/?fref=ts

(Update: Kees Heemskerk)

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!