Marathon Cup 4 Utrecht: Overwinning!

Zaterdag 12 november werd de 4e marathoncup wedstrijd gereden op de Vechtsebanen in Utrecht. De groenehartsport ploeg mocht om 17:45 aan de start verschijnen voor de gebruikelijke 100 ronden.

 

Vandaag waren er enkele gastrijders uit China aanwezig en Leander van der Geest (oud-groenehart rijder) die in Leeuwarden 3e werd bij de A-divisie. 

 

Toen we van de scheidsrechter weg mochten voor de eerste loze ronde konden we allemaal opzoek gaan naar een mooie positie. Ik voelde me vandaag wel fit en mijn ijzers waren weer goed geprepareerd na de val van vorige week in Thialf. De eerste ronden werd er nog niet zo hard gereden en het was wachten op de eerste aanval. Na ongeveer 30 ronden reed er een groepje weg waar Kees bij zat. Er zaten een aantal sterke rijders in en er werd goed door gereden, al gauw hadden we een gat van 200 meter. Maar het peleton ging ook hard rijden en voor de kopgroep werd het steeds zwaarder. Toen er door een aantal rijders niet meer werd samengewerkt kwam het peleton dichterbij en werden we uiteindelijk terug gepakt. 
 

Bijna direct nadat we waren terug gepakt kwam er een nieuwe aanval met sterke rijders, hierin zaten Mark en Sjors, ik dacht hier moet ik ook bij zitten. Ik ging er met alle energie die ik had nog achteraan. Er werd erg hard gereden maar de groep kwam niet echt los. Inmiddels was er een zware valpartij geweest en werd de wedstrijd, op een toch wel cruciaal moment, stil gelegd. 

 

Met nog 57 ronden te gaan maakten we een herstart en er werd gelijk weer redelijk hard door gereden. Er waren nog een paar ontsnappingen waaronder een van Mark met leander maar niemand bleef weg. In de laatste 15 ronden waren er 2 mannen vooruit en in een laatste poging reed ik nog een keer samen met leander weg, maar ook deze poging strandde uiteindelijk. Mark kwam daarna nog met een hele goede poging, hij reed samen met 2 anderen een stuk voor het peleton uit.

Toen de laatste 3 ronden op het bord kwamen wilde ik van voren zitten. Voor mij reed Jordy van Workum hard weg met nog 2 ronden te gaan en ik kon er goed achteraan. We bleven vooruit en haalden de koplopers in. In de laatste bocht kon ik er binnendoor komen en de laatste 100 meter sprinten voor wat ik nog waard was. Ik had verwacht dat er nog een groep overheen zou komen in een eindsprint maar dat gebeurde niet. WINST! de eerste overwinning is een feit. we zaten er al een paar wedstrijden dichtbij maar nu lukte het eindelijk! Mark kon na zijn poging nog voorin blijven en finshte als 15e, Tom den Heijer werd 28e, Tom van Vliet 46e en Sjors werd 49e. 

 

Foto: Ben van Trierum

 

Zie ook nog andere artikelen:

https://www.schaatsen.nl/nieuws/2017/november/kees-heemskerk-ik-dacht-ga-ik-nou-echt-winnen/

http://schaatspeloton.nl/nieuws/3731/Kees_Heemskerk_snelt_naar_eerste_Beloftenwinst

 

 

Kees Heemskerk

 

 

 

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!