Marathon cup 5 Haarlem

Gisteren was de 5de marathon van het seizoen in Haarlem, de Jan van de Hoorn marathon. Mark, Sjors en ik hadden er al voor de start alle drie enorm veel zin in. Het was enorm druk op de ijsbaan, rijen dik langs de boarding.

 

Inlopen was al slalommen. Voor onze race werden we al extra gemotiveerd door de finale van de massstarts. Ook was het een soort van thuiswedstrijd omdat de marathon georganiseerd werd door Jan van der Hoorn en Jan Dirk onze sponsoren en Mark jaren lang heeft getraind op Haarlem.

 

Toen de B marathon begon waren we dan ook alle drie meteen van voren te vinden in het peloton en is het bijna niet voor gekomen dat er een kopgroep zonder een Groenehart rijder was. Mark nam net zoals in de vorige wedstrijd de taak van wedstrijdleider van ons team op zich en coachte zo Sjors en mij door te zeggen wanneer we mee moesten springen met een groep. We wisselden elkaar in het begin steeds af, maar later in de race toen het peloton op breken stond gebeurde het ook regelmatig dat we met 2 of 3 man in de kopgroep zaten. Het was aanval na aanval. Elke keer was er een groepje weg. Maar werd het peloton toch weer op een lint getrokken en werd de kopgroep weer dicht gereden.

 

Op 25 ronde voor het einde van de race deed Sjors nog een ontsnappingspoging om te kijken of hij zo misschien de sprint toch nog kon ontlopen. Twintig rondes lang heeft hij volle bak voor een jagend peloton gereden, maar helaas lukte de truc van Sjors in Heerenveen hem niet nog een keer.

 

Verbazingwekkend genoeg na de aanvallende koers was het dus vlak voor het einde duidelijk dat het toch een massasprint werd. Iets dat we liever niet hadden gehad aangezien we veel energie hadden gestoken in de ontsnappingen. Toch wist ik nog een redelijk sprint te rijden en werd 6de en Sjors en Mark finishte na deze hele aanvallende race van hen beiden ook mooi in het peloton.

 

Na onze race mocht Tom van Vliet vanwege zijn goede wedstrijden dit seizoen een wedstrijd doorstromen naar de topdivisie. Tom had het er al vanaf de woensdagtraining over en was enorm gemotiveerd om zo lang mogelijk mee te rijden bij de mannen. Tom heeft het bijna 100 ronde volgehouden in de peloton en heeft nu kunnen voelen hoe hard het gaat bij de Topdivisie. Iets dat hem de volgende beloften wedstrijden zeker gaat helpen.

 

Tot volgende week in Hoorn! Waar we weer met vijf man sterk in het zelfde peloton zitten.

 

Tom den Heijer

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 0 | Totaal bezoekers: 32356
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!