NK marathon

Gisteren reden wij het NK marathon schaatsen voor neo-senioren in Utrecht. Iedereen van het team had met oud en nieuw rustig aangedaan om te zorgen dat we bij het NK fris aan de start zouden staan. Wordt dit een traditie om op 1 januari het NK te rijden?

 

 

Toen de wedstrijd een paar ronde onderweg was kwam er al meteen een aanval waarin alle sterkere ploegen aanwezig waren. Tom den Heijer kon toen mee springen. Er werd alleen al snel naar elkaar gekeken in de kopgroep waardoor het peloton weer compleet was. Vlak hierna ging Mark onderuit. Mark kon snel terug komen maar helaas verspil je altijd kracht om na een val terug te komen. Ondertussen controleerde de rest van het team de ontsnappingen en probeerde rond te komen. Kees en Sjors zaten beide nog in een kopgroep die een klein beetje ruimte kreeg van het peloton. Maar ook deze ontsnappingen hielden geen stand. Mark begon ondertussen zich ook weer te bemoeien met de ontsnappingen. Uiteindelijk kwam er toch een groep weg. Hier zaten we een keertje niet bij… Flink balen want hierdoor waren de podium plekken vergeven.

 

Toch wilden we ons nog wel laten zien en zo bleven we voorin meekoersen. Het ijs werd langzamerhand steeds slechter en was redelijk vies. Vele botte schaatsen en valpartijen daardoor. Mark zat mooi weer mee in een ontsnapping met een aantal andere sterke rijders. Helaas ging Mark op dat moment voor de tweede keer onderuit en was zijn wedstrijd klaar. Het peloton mocht vervolgens af sprinten. Kees trok 2 ronde voor het einde vol gas door met Tom den Heijer in zijn rug. Tom kon zich zo mooi lanceren in de laatste ronde in en werd 2de in de pelotonsprint. Kees werd zelf nog erg knap 4de in de pelotonsprint. Tom van Vliet werd 6de  n de pelotonsprint.

 

Uitslagen

Tom den Heijer 12de

Kees Heemskerk 14de

Tom van Vliet 16de

Sjors van der Meer 34ste

Mark van der Hulst gevallen

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 10 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!