Trachitol Trophy

Afgelopen 4 dagen was de trachitol trophy. We begonnen met twee wedstrijden in de buurt in Breda en Utrecht en gingen daarna door naar Hoorn en Groningen. Waar we tussen de wedstrijd heerlijk konden overnachten en eten in van der Valk Assen. 

 

 

Breda was 60 rondjes en iedereen was fris. Dat was goed te zijn aan de snelheid want het was de snelst tot nu toe dit jaar. Vooraf wilde we ons niet neerleggen bij een massasprint en probeerde meteen een ontsnapping te forceren. Roel was nog een tijd alleen weg en pakte punten voor de sprinttrui. Diep in de finale was er een klein groepje met voorsprong op het peloton. Leander en Tom zaten hierbij. Leander beukte de laatste 8 ronde zo hard mogelijk op kop van de groep om van het sprintend peloton weg te blijven. Precies op de bel sloot het peloton toch aan bij de groep. Tom werd 6de.

 

Dag 2 van de vierdaagse was in Utrecht. Met 80 rondjes en nog 2 dagen koers in het vooruitzicht hadden we besloten om de eerste 30 rondjes wat minder te doen. Zodat we dan bij de finale nog fris zitten. Er werd ook vandaag na een mak begin nog aangevallen maar niks kwam echt weg. Totdat Leander met een andere weg was. Zij wisten 200m voorsprong te pakken en het leek een tijdje dat ze rond gingen. Maar ook zij konden niet uit de greep van het peloton blijven. Een massasprint was dus weer onvermijdelijk. In de sprint kon Leander naar een tweede plek te sprinten en Tom wist naar een 6e plek te schaatsen. Hierdoor staat Tom nu op een 5e plek in het klassement met nog uitzicht op podium. Leander had vandaag veel punten gepakt voor het tussensprint klassement en staat daar nu op een 3e plek

 

In Hoorn was de volgende marathon. Nu mochten we weer de 'normale' afstand van 100 ronden rijden. Aanvankelijk hadden we weer hetzelfde plan als gister. Eerste 30 ronden kalm houden en daarna vol koersen, maar iedereen voelde zich vandaag goed. Bart was de eerste die al vroeg een aanval opzette en dat werd meteen door de rest overgenomen. Het was dus meteen vol koers. Na de eerste tussensprint ontstond er een serieuze kopgroep met Leander en Tom. Zij konden na lang hard uiteindelijk een ronde voorsprong pakken. Tom kwam later nog hard ten val. Hij kon met hulp van de ploeg weer terug keren, maar had wel erg veel last van zijn heup. Toen het peloton was afgesprint begon de finale. Tom en Leander probeerde nog weg te rijden. Maar met een sprint zou worden beslist wie  ging winnen. Leander haalde net geen podium en eindigde op een 4e plek. Tom werd 5e en staat op een 4e plaats in het klassement.

 

Na de wedstrijd in Hoorn reisde wij af naar Assen. Hier was een overnachting in hotel van der Valk Assen voor ons geregeld. Hierdoor konden wij optimaal onze rust pakken om de laatste dag te knallen. De finale van de vierdaagse werd gereden in Groningen. Deze dag stonden er nog 120 rondjes gepland en dit beloofde dan ook een harde koers te worden. Het plan was om aanvallend te koersen, en hierdoor Leander en Tom zo goed mogelijk voorin de wedstrijd te houden.

De koers kwam al snel opgang en vroeg in de wedstrijd reed er een grote groep weg. Roel koerste attent voorin en wist zich dan ook bij deze groep te voegen. Leander zag het gebeuren in wist nog knap de oversteek te maken. De gang bleef in het peloton maar toch wist de kopgroep een rondje voorsprong te pakken. Na 110 ronde koers kreeg het peloton de bel. Kees trok perfect te sprint aan waardoor Tom nog mooi naar een 12e plek kon sprinten.  Na de pelotonsprint gaf Roel er nog een snok aan. Hij wist direct door te gaan maar kreeg helaas weinig ruimte. Leander probeerde het meerdere keren maar kwam uiteindelijk in de clinch met de klassement mannen. Hierdoor reden er in de laatste ronde enkele mannen weg die om de overwinning ging rijden. Uiteindelijk kwam Roel als 7e en Leander als 10e over de streep.

 

Wij kijken terug naar een mooie vierdaagse waarin wij als ploeg sterk gereden hebben. Tom en Leander hebben meerdere dagen om de overwinning kunnen strijden. Wij willen iedereen die ons deze dagen begeleid en support heeft bedanken. 8 December gaan wij verder met de marathon cup. Wij zijn dan te zien in Alkmaar.

 
>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 9 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!