Koning Douwe wint in Amsterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na anderhalf jaar geen wedstrijden was het dan eindelijk weer zover. Op 23 Oktober werd het marathonseizoen geopend op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. De mannen waren gebrand om er een spetterende wedstrijd van te maken, en ja dat is het geworden.

 

De tactiek voor deze wedstrijd was de koers vroegtijdig openbreken zodat het een harde en aanvallende koers zou gaan worden. Vanaf de eerste ronde ging Douwe in de aanval en kreeg hierbij drie medevluchters mee. De groep werkte goed samen en al snel wisten zij een voorsprong op te bouwen van 300 meter. Het ging Douwe erg makkelijk af en dus besloot hij weg te springen bij de kopgroep. Want ja, zeg nou eerlijk het is toch veel mooier om alleen een rondje voorsprong te pakken dan met zijn vieren. De begeleiding aan de zijkant speelde hier goed op in en stuurde Richard aan om Douwe op te gaan halen zodat hij de laatste 100 meter naar het peloton kon overbruggen. Ondertussen waren Rienk en Leon in het peloton naar voren gereden en begonnen direct een mooi tempo te rijden toen Douwe aansluiting met het peloton had gevonden. Hierdoor konden de andere mannen uit de kopgroep niet de aansluit met het peloton maken. Door dit geweldige sterke begin van Douwe wist hij al na twintig ronden in zijn eentje een ronde voorsprong te pakken.

 

Nu Douwe verzekerd was van de ronde voorsprong was het aan de rest van het team om het tempo hoog te houden in het peloton, zodat de kans kleiner werd dat andere rijders ook een rondje voorsprong konden pakken. Richard en Leon waren de gehele wedstrijd zeer attent van voren en konden een lange tijd de boel goed controleren. Na echter 70 rondes begon de vermoeidheid in het peloton een rol te spelen. Steeds meer rijders lieten gaten vallen, hierdoor kwam Richard met zeven man vooraan te zitten. Deze groep kreeg al snel de ruimte en het begon er al snel naar uit te zien dat deze groep een ronde voorsprong ging pakken. Dit was niet gunstig voor Douwe en dus besloot hij zelf naar de kopgroep te rijden. Het gat naar de kopgroep kreeg hij net niet dicht maar doordat Leon en Richard zich lieten afzakken wist Douwe zijn tweede ronden voorsprong te pakken. Hierdoor was Douwe de enige man in de wedstrijd met twee ronden voorsprong en met nog dertien ronde te gaan was hij zeker van de winst in deze wedstrijd. Nadat het Peloton was afgesprint en Douwe na luid applaus van het publiek zijn ereronde had gemaakt kon hij zich opmaken voor het erepodium. Hier kon hij niet alleen de dag overwinning in ontvangst nemen maar ook het oranje leiderspak.

 

Wij kijken terug op een super start van het seizoen. Volgende week rijden de mannen in Enschede waar zij er alles aan gaan doen om het oranjepak van Douwe te verdedigen.

 

Foto: Neeke Anna Wassenbergh-Smit

>>> Terug naar het overzicht
Inloggen | Bezoekers vandaag: 13 | Totaal bezoekers: 32339
groenehartsport.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!